Neprehliadnite

Tirolské pastorále

 

/Golf&Country Club Achensee/


Je najstarším ihriskom v  Tirolsku. Vzniklo ešte v roku 1934. Leží v nadmorskej výške 1 000 metrov nad morom. Golfové dráhy posadili tvorcovia na úpätie horského masívu Karwendel, na lúky s  nádhernou alpskou flórou. Staré stromy dnes vytvárajú aj v najväčších teplách príjemný tieň, hoci v tejto nadmorskej výške zatiaľ žiadne horúčavy nehrozia.

K prvej modernizácii došlo až po viac ako 60 rokoch v roku 1995. Pôvodne malo ihrisko iba deväť jamiek. Až v roku 2003 bolo rozšírené na 18 jamiek. Už takmer 90 rokov patrí v regióne k špičke a dnes je jedným z najmodernejších ihrísk v strednej Európe. Pre svoje kvality je zaradené medzi The Leading Golf Courses podobne ako ďalších 50 ihrísk z Rakúska, Nemecka a Švajčiarska.



/Olympia Golfclub Igls/


Deväťjamkové ihrisko ponúka návštevníkom Tirolska jedinečné výhody: je vzdialené len 10 kilometrov od Innsbrucku, z hotela Park Igls sa k nemu dostanete autom za 5 minút. Meria približne 1,4 kilometra a 9 jamiek môže priemerný hráč odohrať za jeden a pol hodiny. Malebná poloha s výhľadom na impozantné štíty hôr, príroda a priateľská atmosféra robia z hry v každom okamihu relaxačný a športový zážitok.


Sedem náročných jamiek s parom 3 a dve jamky s parom 4 sú totiž výzvou aj pre ambicióznych golfistov, musia však hrať presne a so správnych železom. Dobre chránené gríny a množstvo vodných prekážok sú zárukou, že zažijete vzrušujúcu hru. Ihrisko je ideálne aj pre golfových začiatočníkov. Ak si chcete ihrisko vyskúšať, môžete si tam zahrať bez členstva vďaka princípu pay-and-play, stačí preukázať sa tzv. zelenou kartou.

/Golfový klub Innsbruck-Igls/


Ponúka golfistom dve ihriská: 18 jamiek v Rinne a 9 v Lans. Vďaka úžasnej horskej scenérii patria pre fanúšikov golfovej hry k vrcholu tirolskej ponuky. Obe ihriská totiž poskytujú nadšeným golfovým hráčom, ale aj oddaným začiatočníkom, dokonalé prostredie, ktoré určite posilní ich vášeň pre tento šport. Romantické 9-jamkové ihrisko sa nachádza v parkovej krajine obklopenej jedľami, listnatými a ovocnými stromami.

Rovné a pokojné ferveje sa vinú na slnečnej náhornej plošine nad Innsbruckom. Na prvý pohľad sa môže zdať, že ihrisko je ľahučké, ale aj v tomto sympatickom kompaktnom rezorte záleží na presnej hre. V takom prípade máte šancu odohrať deväť jamiek za 90 minút. Po skončení „rundy“ čaká návštevníkov krásna klubovňa s úžasnou terasou, z ktorej je pekný výhľad na 70 percent ihriska a pohorie Nordkette na druhej strane údolia.

Text a foto: Ivan Mičko

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv