Neprehliadnite

Sanatórium pre golfistov

 

Medical Wellness hotel Park Igls v rakúskych Alpách, len na skok od Innsbrucku, nie je obyčajný hotel. Má viac ako storočnú históriu, ale jeho pôsobenie je mimoriadne aktuálne.
Text a foto: Ivan Mičko

V historických dokumentoch nájdete informáciu, že Igls začali stavať v roku 1905, teda ešte za vlády cisára Františka Jozefa. Už vtedy to bolo takzvané kúpeľné stredisko. V roku 1908 k nemu pribudlo „diétne sanatórium vysokej kvality“.

Hotel – sanatórium

Dnes vedie hotel Andrea Gnägi, ktorá nám vysvetlila, že „Igls od samého počiatku nebol klinickým ústavom pre ťažko chorých, ale kvalitným rodinným hotelom strednej triedy s lekármi, pridruženými kúpeľmi a vynikajúcou diétnou kuchyňou“. Hotel Igls prešiel počas svojej dlhoročnej existencie mnohými peripetiami, ale snaha a ambícia majiteľov vybudovať kvalitné zdravotnícke zariadenie zostala. Bol to síce dlhý a asi neľahký proces, ale súčasnosť vás uchváti. Krásne interiéry hotela, luxusné izby a skvelé zázemie na rôzne pohybové aktivity splnia sny o zdravej a aktívnej dovolenke aj najnáročnejšieho hosťa.

Čas pre vaše zdravie

Je všeobecne známe, že aké je vaše zdravie, taká je kvalita vášho života. A dobré zdravie sa v tomto strese, v ktorom žijeme, stáva stále vzácnejšou komoditou. Je osobným imperatívom každého z nás zamerať sa na svoje zdravie. Je dokázané, že mimoriadny vplyv naň má naša rovnováha a vnútorný pokoj. Ak k tomu prirátame zdravé stravovanie, pohyb, kvalitnú regeneráciu a spojenie s originálnym prístupom F. X. Mayra k včasnej diagnostike, ako aj najnovšie konvenčné liečebné postupy, získali sme základné črty zdravotného centra Park Igls. A navyše, moderná medicína, ktorá vychádza z doktora Mayra a ktorú uplatňujú v tomto zariadení, nesleduje akési pochybné krátkodobé efekty. Zdravotné centrum Park Igls, ktoré neustále kráča so súčasnou vedou, ponúka personalizované koncepty na posilňovanie zdravia pod lekárskym dozorom.

Základom je holistika

Celostná medicína je definovaná ako súbor liečebných opatrení, ktoré sa snažia pacienta liečiť ako celok, teda prihliadajú nielen na jeho fyzický, ale aj mentálny, emocionálny, či spirituálny stav. Z toho je zrejmé, že terapeut s holistickým – celostným – prístupom nelieči len príznaky ochorenia, ale snaží sa nájsť prvotnú príčinu, ktorá spôsobila pacientovi problémy. Často bývajú spúšťačmi nevhodný spôsob života, nesprávna strava alebo emócie, ktoré pacient prežíva. Ak má byť liečba účinná, musí terapeut pristupovať ku každému individuálne a ušiť terapiu na mieru. Hádam ešte pripomeniem, že holistický koncept liečenia nie je nič nové. Už pred tisícročiami ho úspešne využívali v starovekej Číne a neskôr aj v antickom Grécku. Ak sa k nemu dnes vraciame, dôvodom je podporiť modernú medicínu menej invazívnymi metódami.

Zdravie sa začína v čreve

Začiatkom 20. storočia vyvinul rakúsky lekár a výskumník Franz Xaver Mayr terapeutický koncept, ktorý mal zásadne ovplyvniť preventívnu medicínu. Jeho prístup uvádza, že mnohé klasické civilizačné choroby majú korene v tráviacom systéme. Ťažiskom jeho učenia je spojenie medzi rôznymi symptómami a „črevom ako koreňom tela“.

Klasické piliere očisty, ochrany, tréningu a substitúcie dopĺňa šport a sebaobjavovanie v modernej Mayr medicíne, ktorá sa v Park Igls Mayr Center využíva. To všetko spolu zabezpečuje úplne novú kvalitu života. V praxi to znamená včasnú diagnostiku založenú na konvenčných medicínskych metódach a rehabilitácii tráviaceho systému. Príjemná a vysoko energetická strava podľa najnovších poznatkov a správne dávkovaný pohybový program sú základom prevencie a regenerácie.

Bohatá ponuka

Pobyt v športovom hoteli Igls sa začína vstupnou prehliadkou u lekára. V neformálnom dialógu sa porozprávate o vašich prípadných zdravotných problémoch, spôsobe života, návykoch i zlozvykoch. Na základe zistení vám lekár naordinuje týždenný stravovací plán a zdravotné procedúry. Každý týždeň si môžete vybrať z bohatej ponuky najrozmanitejších aktivít. Od rannej prechádzky, telesnej mobilizácie v bazéne cez tréning stabilizácie kolien v telocvični, nordic walkingu, relaxačnej jogy až po špecifický silový a koordinačný tréning pre golfistov, techniku bicyklovania či úvod do terapie lezenia. Dôležitá informácia pre hráčov golfu: súčasťou pobytu je aj návšteva okolitých golfových ihrísk. A nielen to! Priamo v areáli hotela v krásnom hotelovom parku je osvetlený grín na nácvik krátkej hry. Hodinový tréning pod vedením Hanni Gartnerovej, ktorá má v hoteli Igls na starosti golfový program, je nielen zaujímavý, ale aj poučný a náročný.

Strata fyzického balastu

Enormné rotačné zaťaženie pri golfovom švihu dáva zabrať chrbtici najmä v bedrovej oblasti. Príčinou bolesti sú nesprávne pohybové návyky. Telo sa totiž nesprávnemu zaťaženiu bráni a to spôsobuje bolesť. Ignorovanie tohto varovania môže viesť k chronickej bolesti, ktorú možno zložito a nákladne liečiť. Zdravotné stredisko Park Igls ponúka špeciálne pre golfistov program športovej terapie. Východiskovým bodom pre koncepciu internej terapie je komplexná pohybová analýza, na základe ktorej sa vypracuje osobný tréningový plán.

„To vytvára individuálny tréningový program špecifický pre golf, ktorý optimalizuje pohybovú sekvenciu a opravuje chyby,“ hovorí Hanni Gartnerová. Skúsená zdravotná trénerka, nadšená golfistka a terapeutka rakúskeho dámskeho národného seniorského golfového tímu pomáha hravou formou trénovať výdrž, silu, flexibilitu, koordináciu a mentálny výkon. Hanni odporúča tento program všetkým hráčom, ktorí chcú hrať bez bolesti a novým tréningovým prístupom chcú zlepšiť svoju výkonnosť a stratiť trochu fyzického balastu.

Navštívte Igls

Neoľutujete! Igls je totiž obklopený majestátnymi tirolskými horami a vďaka úžasnej polohe uprostred hôr má vynikajúcu kvalitu vzduchu, ktorá ho preslávila. Pre naše zdravie niet lepšieho receptu ako relax v prírodnom prostredí. Zdravotné stredisko Park Igls vám poskytne holistickú a udržateľnú podporu v priateľskej a diskrétnej atmosfére.

 

 

 

 

 

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv