Neprehliadnite

MMČR na rany: Slovák Hrinda z LGK českým vicemajstrom

 

Jediný slovenský zástupca v štartovom poli na Medzinárodných amatérskych majstrovstvách Českej republiky žiaril! Jakub Hrinda skončil na Kaskádach na delenej striebornej priečke a vytvoril nové slovenské maximum na MMČR.

Prvý augustový týždeň predvádzal Hrinda na golfovom ihrisku neďaleko Brna relatívne vyrovnané výkony. Najviac sa mu darilo v treťom dejstve, kde zapisoval 68 úderov. V ďalších kolách odchovanec Lomnického GK zaznamenal výsledky 70, 71 a 71 úderov.

Rodák z Popradu sa napokon o pozíciu českého vicemajstra delil so Slovincom Lukom Nagličom. Z víťazstva a domáceho národného titulu sa tešil český borec Filip Jakubčík, na ktorého strácal Hrinda po štyroch rundách sedem úderov. Medzi ženami triumfovala česká golfistka Denisa Vodičková.

„Jakub dlhodobo podáva skvelé výkony na domácej i zahraničnej golfovej scéne. Je to ďalší úspech v jeho bohatej golfovej kariére. Za reprezentáciu klubu ďakujeme a blahoželáme k tomuto úspechu. Prajeme ďalšie úspechy v golfom a súkromnom živote,“ uviedla Sylvia Hrušková, šéfka golfového rezortu Black Stork.

Hrinda, ktorý je študentom Doha College v katarskej Dauhé, ovládol v roku 2018 Amatérske majstrovstvá Turecka s výkonom 285/-3 (70+77+67+71). Vďaka tomuto úspechu si v nasledujúcej sezóne na jar zahral člen slovenského národného tímu turecký turnaj z kalendára Challenge Tour. Hrinda patrí medzi najmladších golfistov na svete, ktorí sa kvalifikovali na ívent European Tour.

Člen Lomnického GK sa ako 14-ročný tínedžer predstavil v roku 2015 na Qatar Masters. Okrem toho je viacnásobným víťazom prestížnych turnajov Faldo Series na Slovensku, v Taliansku aj Blízkom východe. Okrem toho je aj medailistom z Veľkého finále (Grand Finals) v americkom Greenbrieri v Západnej Virgínii a na Mission Hills v Číne.

Syn Anny a Daniela Hrindovcov bol aj najlepším amatérom na podujatí Dubai Classic na ihrisku Els Course . Okrem toho si ľavoruký golfista vybojoval druhé miesto ako 19-ročný tínedžer aj v Kapskom meste na ívente Curro South Africans a rovnaký úspech dosiahol vo Švajčiarsku na EGA’s European Young Masters. Jakubova staršia sestra Laila sa už narodila v malajzijskom Kuala Lumpur.

 -jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv