Neprehliadnite

Champion of Champions: Senzačný triumf Slovenky Zoey Pápay

 

Bravó, bravó, bravó! Azda najtalentovanejšia hráčka v histórii slovenského golfu Zoey Sophia Pápay nám robí obrovskú radosť a reklamu. Na turnaji Champion of Champions v Severnom Írsku ovládla kategóriu do 9 rokov a vybojovala si tak miestenku v prestížnej spoločnosti aj v budúcej sezóne.

Slovenská golfová nádej a aktuálne jedna z najlepších európskych hráčok vo svojej vekovej kategórii štartovala na turnaji Champion of Champions v severoírskom Enniskillene vďaka pozvánke. Hralo sa v piatich chlapčenských a piatich  dievčenských kategóriách od 5 do 19 rokov. Mladší odohrali deväť jamiek každý deň, staršie kategórie mali na programe 18 jamiek každý deň. Na prestížny mládežnícky turnaj dostali pozvánku golfistky a golfisti z 28 krajín sveta.

 

Štartovať mala aj ďalšia slovenská golfová nádej Ella Hrbatá, ktorú však zastavilo zranenie. „Rodičia mi povedali, že na základe výsledkov z minulého roka som dostala pozvánku na Champion of Champions. Bola som z toho veľmi šťastná,“ prezradila Zoey Pápay. Pred turnajom na ihrisku v Lough Erne Golf Resorte si vyskúšala tri cvičné kolá – dve na Castlehume a jedno na Lough Erne Faldo Course. „Keď to vlastne zhrniem, tak som hrala šesť dní v kuse,“ reagovala sympatická Slovenka.

Zoey Pápay v Severnom Írsku triumfovala na turnaji, ktorý sa koná pod patronátom a dohľadom legendárneho Juhoafričana Garyho Playera. „Na turnaj som sa veľmi tešila. Išla som do Severného Írska s cieľom vyhrať. Aj cvičné kolá naznačovali, že som v dobrej forme. Mojimi prvými gratulantmi boli rodičia, ktorí ma vyobjímali a povedali mi, že sú na mňa hrdí,“ vysvetlila nádejná slovenská reprezentantka.

Prvé kolo sa hralo v Castlehume a počasie nebolo práve ideálne na golf. Zoey Pápay hrala na ostrovnom linksovom ihrisku po prvý raz v kariére a krst ohňom sa vydaril. A to aj napriek tomu, že v úvodnej runde ju trochu trápilo patovanie. Členka Lomnického GK však zabojovala a po prvom dejstve sa delila s výkonom +9 druhé miesto. Dejiskom druhého a tretieho kola na Champion of Champions bolo ihrisko Lough Erne.

Mimochodom, atraktívne linksové ihrisko navrhoval a dizajnoval Sir Nick Faldo. Slovenská hráčka zabojovala ešte viac v 2. kole, v ktorom podala svoj najlepší výkon na ívente. S priebežným skóre +16 si udržala druhú priečku, pričom na líderku strácala len dve rany.  Zoey Pápay sa v záverečnom dejstve vybičovala k super výkonu a po kolách 126/+17 (44+44+38) sa tešila z prestížnej trofeje. Za Slovenkou skončila druhá Poľka Olivia Powszuková 136/+27 (44+47+45) a bronz putuje do Anglicka zásluhou Elly Kennyovej 137/+28 (39+47+51).

Talentovaná golfistka spod Tatier priznala, že víťazná trofej nebola žiadna atrapa. „Ani som ju skoro nevládala držať počas fotenia víťazov. Rovnako mám radosť z pozvánky na budúci rok, pretože vzhľadom na môj nabitý program sa nestíham zúčastňovať kvalifikácii na tento turnaj. Dostala som veľa gratulácií od rodiny, známych, trénerov aj z klubu. Všetci sa veľmi tešili z môjho úspechu a preto verím, že oslavy budú veľké,“ uzavrela Zoey Pápay.

Teraz pár dní zrelaxuje a potom ju čaká príprava na Haribo Cup vo Francúzsku. Ešte predtým však absolvuje TON a slovenské finále U.S. Kids Golf Tour, kde obhajuj prvenstvo z minulého roka. Zoey Pápay v závere minulého roka skončila druhá na turnaji v Taliansku, takže to vyzerá, že slovenská golfová verejnosť sa musí pripraviť na ďalšie úspechy. „V Severnom Írsku sa mi hralo lepšie. Linksové ihriská tam boli krajšie, aj keď náročnejšie,“ uzavrela.

/Predturnajový profil Zoey Sophii Pápay/

-jj-, zdroj a foto: SKGA a Championofchampions.co

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv