Neprehliadnite

Omladený luxus

 

Rolls-Royce Black Badge Ghost má bližšie k športovej kategórii automobilov, ale naďalej ostáva verný tradícii a duchu britskej značky.
Text Daniel Balucha / foto archív

Špeciálnu úpravu svojich modelov pod označením Black Badge  využíva luxusná britská značka Rolls ­Royce  od roku 2016. Primárnou snahou výrobcu je ovplyvniť u  človeka spôsob vnímania luxusu, dopriať pôvodným verziám ikonických modelov nádych športovosti a ešte výraznejší pocit jedinečnosti.  Dôkazom  že Black Badge funguje, je fakt, že v tejto úprave predá automobilka až 27 % vozidiel zo svojej celkovej produkcie.  Zároveň sa Britom touto koncepciou podarilo omladiť priemerný vek zákazníka z 56 na 43 rokov.

Iný vesmír

Model Ghost je z celého portfólia značky najviac dynamický,  zároveň na prvý pohľad najmenej nápadný, ale zato technologicky najprepracovanejší. Pri pohľade  na auto sa vás doslova dotýka snaha výrobcu o minimalizmus, čistotu  tvarov a estetiku. Stále je to však Rolls ­Royce so všetkým,  čo k značke patrí, a tak nechýbajú úplne nové 21­palcové disky kolies využívajúce kombináciu hliníka a uhlíkových vlákien.

Na výber je  neuveriteľných 44 000  farebných odtieňov karosérie a keby ani to niekomu nestačilo, môže si navrhnúť vlastný. Samotný lak má hmotnosť 45 kilogramov a čierna farba laku s názvom Signature Black je zároveň najtmavšou čiernou v rámci automobilového priemyslu.

Nekonečná miera individualizmu

V interiéri je človek obklopený tými najkvalitnejšími a najpríjemnejšími materiálmi, aké si možno predstaviť. Všade na dotyk jemnučká koža, ušľachtilý kov, sklo či huňaté koberčeky, ktoré doslova pohltia chodidlá pasažierov. Pred spolujazdcom sa v modeli Black Badge Ghost týči znak ležiacej osmičky, čo symbolizuje nekonečnú mieru individualizácie interiéru.

V aute nechýba stropnica pokrytá desiatkami ručne vkladaných svetielok pripomínajúcich hviezdy na oblohe – nazýva sa Shooting Star. Hovoriť o súzvuku opticky dokonalých manuálnych ovládačov odkazujúcich na historické modely značky Rolls­Royce so všetkými ostatnými, ktoré sú ovládané čisto elektronicky, nemá význam, to skrátka treba zažiť na vlastnej koži.

Nielen o dizajne

Verzia Black Badge Ghost prináša aj vyšší výkon, vyladený zvukový prejav výfuku a zdokonalený jazdný prejav. V porovnaní s klasickým modelom Ghost je tu o 21 kW vyšší výkon motora a o 50 Nm vyšší krútiaci moment. Pod kapotou sa nachádza 6,75-litrový 12 valec preplňovaný dvomi turbami. Jeho najvyšší výkon je 441 kW (600 koní) a krútiaci moment vrcholí na hranici 900 Nm.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv