Neprehliadnite

PGA Tour zvyšuje dotácie, chce zastaviť exodus do Serie LIV

 

V podstate to bola len otázka času a nájdenia ekonomických zdrojov. Americká golfová PGA Tour zareagovala na tlak konkurenčnej a Serii LIV zvýšením dotácií na vybraných turnajoch, novými akciami a úpravou kalendára.

Komisionár PGA Tour Jay Monahan obvinil svojho konkurenta, za ktorým stoja majetní saudskoarabskí investori, že sa snaží kúpiť celý golfový šport. Saudskoarabský verejný investičný fond dotuje novú sériu čiastkou 250 miliónov dolárov. Sedem z ôsmich turnajov má teraz dotáciu 25 miliónov USD. Navyše, v októbrovom finále na ihrisku bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa v Dorale, sa bude rozdeľovať dokonca 50 miliónov USD.

Organizátori navyše vynakladajú astronomické čiastky na nalákanie golfových hviezd. Američan Phil Mickelson dostal údajne kontrakt na 200 miliónov USD.Jeho krajan a bývalý svetový líder Dustin Johnson sa musel uspokojiť so sumou 125 miliónov USD.0 „Nie som naivný. Pokiaľ je toto pretláčaná a jedinou zbraňou tu sú dolárové bankovky, tak tomu nemôžeme konkurovať,“ uviedol Monahan pred štartom turnaja Travelers Championship v Cromwelle.

PGA Tour hráčov, ktorí sa upísali konkurencii, zo svojej organizácie okamžite dištancovala. Patria k ním okrem iných ďalší šampióni majorov Bryson DeChambeau, Patrick Reed a Brooks Koepka. „PGA Tour ako americká inštitúcia nemôže súťažiť so zahraničnou monarchiou, ktorá utráca miliardy dolárov v snahe kúpiť si golfový šport. Dobrú, zdravú konkurenciu vítame, to ale LIV Saudi Golf League nie je. Je to iracionálna hrozba, ktorú nezaujíma návratnosť investície ani skutočný rast golfového športu,“ dodal Monahan.

Zámorská PGA Tour v snahe konkurovať rivalskej sérii zvýši dotáciu ôsmich turnajov v budúcej sezóne na priemerných 20 miliónov dolárov. Usporiada tiež jesennú sériu troch turnajov v Európe, Ázii a na Blízkom východe pre najlepších hráčov. Zmeny sa dotknú tiež finálového FedEx Cupu: do prvého kola play-off teraz postupuje najlepších 125 hráčov sezóny, od roku 2023 to bude len 70. Od roku 2024 sa tiež PGA Tour vráti k sezóne, ktorá kopíruje daný kalendárny rok.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv