Neprehliadnite

LIV Golf: V Londýne si zahrajú o milióny aj hviezdy DJ a García

 

Bývalý prvý hráč sveta Dustin Johnson a ďalší víťaz majorov Sergio García sú zatiaľ najzvučnejšími menami medzi golfistami, ktorí figurujú v štartovnej listine úvodného turnaje novej série LIV Golf v Londýne.

Organizátori lukratívnej súťaže financovanej zo Saudskej Arábii, ktorá chce konkurovať PGA Tour, zatiaľ zverejnili mená 42 prihlásených. Zostávajúcich šesť miest na turnaji, ktorý sa bude hrať od 9. júna s dotáciou 25 milióna USD, zaplnia neskôr.

PGA Tour aj European Tour hráčov vopred opakovane varovali, že im za účasť v konkurenčnom projekte hrozia disciplinárne postihy vrátane straty členstva a všetky žiadosti o uvoľnenie zamietla. Šampión dvoch majorov  Johnson ešte pred tromi mesiacmi vyhlásil, že je úplne oddaný PGA Tour.

Aktuálne trinásty hráč svetového rebríčka je najvyššie postaveným mužom medzi prihlásenými. Z prvej Top 150-ky poradia sa na turnaji neďaleko anglickej metropoly zúčastní 26 elitných golfistov. V štartovnej listine naopak chýba napríklad Phil Mickelson, ktorého meno sa s projektom dlho spájalo.

Päťdesiatjedenročný víťaz šiesti turnajov z kategórie major sa v januári stiahol zo súťažných íventov kvôli afére so svojimi výrokmi na adresu Saudskej Arábie a neobhajoval ani titul na PGA Championship. Stále ale ešte môže zabrať niektoré z voľných miest.

Na zozname sú okrem iných aj Lee Westwood, Ian Poulter či Taylor Gooch. Londýnsky turnaj, ktorého víťaz zinkasuje finančnú prémiu štyri milióny amerických dolárov, sa termínovo kryje s Canadian Open na PGA Tour. Víťaz z Toronta dostane odmenu vo výške 1,57 milióna USD z celkovej dotácie 8,7 milióna USD.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv