Neprehliadnite

Vojna za zeleným stolom, PGA Tour vs LIV Golf

 

V mužskom profesionálnom golfe sa črtá nepríjemný konflikt. Na scéne sa objavil lukratívny projekt so saudskoarabským kapitálom LIV Golg, ktorý je priamou konkurenciou elitnej svetovej sérii PGA Tour.

Vedenie PGA Tour už odmietlo žiadosti niekoľkých hráčov, aby mohli štartovať na prvom turnaji novej tour LIV Golf neďaleko Londýna. Projekt financovaný zo Saudskej Arábie láka na mimoriadne „prize money“, avšak úvodným turnaj so začiatkom 9. júna sa prekrýva s Canadian Open v Toronte (PGA Tour).

Predstavitelia elitnej americkej série už skôr uviedli, že v prípade účasti v konkurenčnom projekte hrozia hráčom disciplinárne postihy. Medzi hráčmi, ktorých mená sú spájané novou sériou, patria okrem iných aj hviezdy Phil Mickelson, Sergio García a Lee Westwood.

„Podľa našich pravidiel nie sú členovia Tour oprávnení zúčastniť sa na turnaji Saudi Golf League v Londýne. Ako členská organizácia veríme, že je to najlepšie rozhodnutie pre PGA Tour a ich hráčov,“ uviedol viceprezident PGA Tour Tyler Dennis.

Šéfom LIV je bývalá svetová jednotka Greg Norman, „Žiadna túra na tomto svete nemôže vlastniť celý golf. Päťdesiattri rokov tu funguje monopol,“ uviedol víťaz British Open z rokov 1986 a 1993. Každý z turnajov série LIV by mal mať dotáciu okolo 25 miliónov dolárov, čo v praxi znamená. že by mal väčšiu dotáciu ako najlukratívnejší turnaj PGA Tour.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv