Neprehliadnite

The Open: Kvôli Normanovi pravidlá meniť nebudú

 

Legendárny austrálsky golfista Greg Norman sa zrejme na 150. ročníku The Open nepredstaví. Bývalý líder svetového rebríčka dostal stopku od organizátorov, pretože nespĺňa podmienky pre udelenie voľnej karty.

Podľa pravidiel najstaršieho major turnaja majú bývalí šampióni právo na pridelenie miesta v štartovnej listine, pokiaľ majú maximálne 60 rokov alebo získali titul v posledných desiatich rokoch. Šesťdesiatsedemročný Norman, ktorý na British Open triumfoval v rokoch 1986 a 1993, nespĺňa ani jednu podmienku.

Norman s pomocou saudskoarabských investorov spolupracuje pri rozbehu konkurenčnej a lukratívnej série LIV Golf. V škótskom St. Andrews je skrátka momentálne „persona non grata“. „Som z toho rozhodnutia sklamaný, zvlášť keď  ide o 150. ročník The Open,“ reagoval rodák z Queenslandu, ktorý ukončil kariéru v roku 2009.

Norman ovládol major British Open na ihriskách v Turnberry a v Sandwichi. Aktuálny ročník sa uskutoční v škótskej mekke golfu – St. Andrews, kde dvakrát obsadil delené šieste miesto. Pripravovaný projekt LIV Golf spôsobuje v golfovom svete rozkol, hráčom hrozí doživotný zákaz štartu na PGA Tour a DP World Tour.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv