Neprehliadnite

The Open: Biely žralok krúži okolo St. Andrews

 

Legendárny austrálsky golfista Greg  Norman chce štartovať na major turnaji The Open. Jubilejný 150. ročník sa uskutoční v ikonickom St. Andrews, ktorého budúcnosť v rotačnom systéme najstaršieho turnaja, je neistá.  

Biely žralok vo veku 67 rokov sa teda pokúsi o návrat k profesionálnemu golfu. Bývalá svetová jednotka by sa rada v júni predstavila v škótskej kolíske tohto zeleného športu. Jediný európsky major ovládol Norman v minulosti dvakrát. Aktívnu golfovú kariéru ukončil v roku 2009, pričom britský major ovládol v sezónach 1986 a 1993.

Teraz už však ako bývalý šampión nemá automaticky isté miesto v štartovnej listine a musel by tak prejsť kvalifikáciou, alebo dostať výnimku na voľnú kartu. „Už som vyplnil žiadosť a myslím, že tam pôjdem. Bude sa hrať 150. ročník, a ak som si chcel ešte niekedy súťažne zahrať niekde, tak toto je ta pravá príležitosť,“ skonštatoval víťaz 88 profesionálnych turnajov.

Norman po prvý raz ovládol The Open na ihrisku v Turnberry, druhýkrát  triumfoval v Sandwichi. Aktuálny ročník sa uskutoční v škótskom St. Andrews, kde rodák z Queenslandu dvakrát obsadil delené šieste miesto. „St. Andrews jednoducho miluje každý golfista, lebo tam na vás dýcha golfová história. Je to skvelé ihrisko, ktoré navyše vydržalo aj skúšku času,“ reagoval Norman.

Technické ihrisko v St. Andrews ale už údajne nestačí konkurovať ostatným britským  grandslamovým ihriskám v dĺžke odpalov, takže jeho osud je ohrozený. „Podľa mňa tam nezahráte jediný nudný úder, na každý sa musíte sústrediť a využijete všetky palice,“ argumentoval Austrálčan, ktorý sa po skončení kariéry venoval podnikaniu, dizajnovaniu ihrísk a v poslednej dobe bolo jeho meno spájané s novou profesionálnou sériou dotovanej saudskoarabskými finančnými zdrojmi.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv