Neprehliadnite

Icons Series: Medzi celebritami aj ex-tenistka Bartyová

 

K celosvetovej propagácii golfu chce v tejto sezóne prispieť aj projekt Icons Series, do ktorého sa zapojí viac ako dvadsať športových celebrít. Prvé podujatie je na programe v júni na ihrisku Liberty National v New Jersey.

Ďalšie akcie zo seriálu ikon sa potom uskutočnia v Európe, Ázii a Austrálii. Organizátori podujatia, ktoré je založené na súboji USA a Výberu sveta, získal nedávno aj podpis bývalej tenisovej svetovej jednotky Ashleigh Bartyovej, ktorá len v marci nečakane oznámila koniec aktívnej športovej kariéry.

Až tak veľmi prekvapujúce to zasa nie je, pretože držiteľka troch  grandslamových titulov je šikovnou rekreačnou golfistkou. Dvadsaťpäťročná Austrálčanka, ktorá len v roku 2019 zarobila na tenisových „prize money“ viac ako 11 miliónov USD, sa už ukázala na viacerých exhibičných turnajoch. Prítomných divákov hneď presvedčila, že s golfovými palicami si jednoducho tyká.

Mimochodom, kapitánom svetového tímu bude Juhoafričan Ernie Els, na druhej strane povedie americkú ekipu Fred Couples. Na turnajoch sa predstaví napríklad futbalové osobnosti tréner Pep Guardiola a anglický reprezentant Harry Kane, bývalý plavec Michael Phelps, boxeri Canelo Álvarez a Oscar De La Hoya či niekdajší hráč amerického futbalu Ben Roethlisberger.

Bartyová je pohybová univerzálka a svoje športové nadanie nezaprie. Keď si v roku 2015 dala od tenisu pauzu po prvý raz, vrhla sa na kriket a za štyri mesiace to dotiahla do austrálske ligy. „Ale ak je nejaký šport, ktorý má naša rodina skutočne v génoch, tak je to skôr golf než tenis,“ vysvetlila víťazka dvanástich titulov na WTA Tour.

 „Môj otec býval veľmi dobrý golfista, ako amatér reprezentoval Austráliu a túžil sa stať profíkom, ale nedopadlo to a prestal hrať úplne. Palice potom nevzal viac ako dvadsať rokov do ruky a ja som si s nimi hrala doma na dvore,“  povedala Bartyová, ktorej mamina údajne na grínoch tiež rada trávila svoj voľný čas.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv