Neprehliadnite

Saudi Ladies International: Životný úspech Češky Napoleanovej

 

Český golf mohol mať popri Kláre Spilkovej ďalšiu víťazku turnaja z kalendára Ladies European Tour (LET).  Kristýna Napoleanová napokon dosiahla životný úspech, keď skončila druhá na turnaji Saudi Ladies International.

Napoleaová bol veľmi blízko k tomu, aby napodobnila Spilkovú, ktorá pred piatimi rokmi vyhrala turnaja LET v marockom Rabate (pozn. v roku 2011 ovládla turnaj Lalla Meryem Cup v Maroku Slovenka Zuzana Kamasová). Dvadsaťpäťročná Napoleanová zakončila turnaj v klube Royal Greens neďaleko Džiddy s bilanciou šesť rán pod par.

O druhé miesto sa podelila so Švédkou Johannou Gustavssonovou. S náskokom piatich úderov zvíťazila Angličanka Georgia Hallová, šampiónka British Open z roku 2018. „Je to ako splnený sen. Nečakala som už, že sa vôbec dostanem do štartovného poľa, a čo sa stalo tento týždeň, je ako rozprávka,“ povedala pre webový portál LET Napoleanová, ktorá začala s aktívnym športom ako futbalistka.

S golfom začala talentovaná Češka iba v lete necelými šiestimi rokmi ! „Bol to absolútne neskutočný týždeň. Každý chce vyhrať a dúfam, že už čoskoro sa to podarí aj mne,“ dodala. Napoleaová štartovala v Saudskej Arábii na voľnú kartu a po polovici turnaja dokonca spoločne s Hallovou viedla. Na prvé miesto jej pomohlo skvelé druhé kolo odohrané na 66 úderov, teda šesť pod par.

V sobotu sa českej goflistke už tak nedarilo, zahrala 74 rán a klesla na tretiu pozíciu. V dnešnom finále zahrala pelhřimovská rodáčka výsledok -2 a udržala sa v najlepšej trojici. Druhým miestom Napoleanová výrazne vylepšila svoje doterajšie maximum na LET, ktorým bolo 34. miesto z vlaňajšieho turnaja v Dubaji. Za životný výsledok dostala takmer 68.000 USD z celkovej miliónovej dotácie.

Saudi Ladies International
/Dotácia: 1mil. USD, PAR: 72/
1. Hallová (Angl.) 277/-11 (69+69+68+71), 2. Napolenaová (ČR) 282/-6 (72+66 +74+70) a Gustavssonová (Švéd.) 282/-6 (71+74+67+70)

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv