Neprehliadnite

Českými golfistami roka sú Spilková a Lieser

 

Olympionici Klára Spilková a Ondřej Lieser sa stali opäť najlepšími českými profesionálnymi golfistami roku. Medzi amatérmi v ankete Českej golfovej federácie uspeli Sára Kousková a premiérovo Filip Jakubčík.

Večer českého golfu sa rovnako ako vlani uskutočnil kvôli koronavírusovej pandémii Covid-19 bez divákov v sále a natočili ho dopredu. Spilková síce tento rok neudržala kartu na americkej sérii LPGA, ale v lete štartovala druhýkrát na olympijských hrách a v Tokiu obsadila 23. miesto. „Olympiáda bola moc fajn. Išla som tam s veľkým kľudom a pripadala si po Riu ostrieľane,“ povedala pražská rodáčka.   Lieser tento rok odohral prvú sezónu na European Tour. Z jedenástich štartov prešiel šesťkrát katom a najlepšie skončil na delenom 19. mieste na Dutch Open.

„Mal som možnosť si zahrať s neskutočnými hráčmi, čo sú pre mňa skúsenosti, na ktoré nikdy nezabudnú,“ skonštatoval Lieser. V Tokiu sa stal prvým českým mužom v golfovom turnaji pod piatimi kruhmi a skončil šesťdesiaty. Kousková sa stala najlepšou amatérkou rovnako ako v roku 2019. V tejto sezóne ako prvá Češka ovládla turnaj druhej európskej série LETAS, keď ovládla Czech Ladies Challenge na Konopišti. Darilo sa jej v amerických univerzitných súťažiach a teraz bojuje v kvalifikácii o kartu na Ladies European Tour (LET) pre budúci rok, keď by mala po dokončení vysokej školy prestúpiť k profesionálkam.

V kvalifikácii LET v Španielsku hrá o šancu štartovať na maximálne možnom počte turnajov medzi profesionálkami, ale tiež o účasť na amatérskom turnaji Augusta National Womens Amateur, čo sa rozhodne koncom roku. „Tam sa má šancu pozrieť len tridsať najlepších amatérok z redukovaného svetového rebríčka a bol by to veľký sviatok pre celý český golf,“ uviedla Kousková. Cenu profesionálnej PGA of Czech Republic získal Filip Mrůzek, ktorý skončil na turnaji D+D Real Czech Masters dvanásty a zaznamenal najlepší český výsledok na European Tour. Do Siene slávy ČGF uviedli exprezidenta golfovej federácie Zdenka Kodejša a Jiřího Němca, šéfa klubu Čertovo bremeno.

Anketa o najlepšieho hráča Českej golfovej federácie
Najlepší profesionáli: Klára Spilková a Ondřej Lieser
Najlepší amatéri: Sára Kousková a Filip Jakubčík
Výročná cena PGA of Czech Republic: Filip Mrůzek
Sieň slávy: Zdeněk Kodejš a Jiří Němec
Výročná cena Českej golfovej asociácie handicapovaných: Jan Procházka
Cena Českého zväzu greenkeeperov: Petr Sklenička
Najobľúbenejšie ihrisko: Golf Resort Kaskáda
Najkvalitnejšie ihrisko: Golf Resort Panorama

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv