Neprehliadnite

Švéd Hed prehral boj s rakovinou, nemal ani 50 rokov

 

Smutná správa zasiahla svet profesionálneho golfu. Vo veku 49 rokov skonal švédsky golfista Fredrik Andersson Hed, ktorý prehral nerovný boj s rakovinou. 

Andersson Hed patril k silnej generácii švédskych golfistov. Napriek tomu, že nepatril nikdy medzi absolútnu elitu, zaznamenal počas svojej športovej kariéry hneď niekoľko pozoruhodných výsledkov a úspechov.  Ku golfu sa dostal ako 10-ročný a úplne mu prepadol potom, čo na jednom z turnajov na ceste za víťazstvom nazbieral 72 stablefordových bodov. Cenné úspechy zbieral aj ako junior, keď vyhral European Young Masters, alebo sa stal juniorským majstrom Švédska v hre na rany.

Po prestupe medzi profesionálov ovládol dva turnaje na Challenge Tour. Prvý v roku 2003 a druhý o sedem sezón neskôr, keď bojoval udržanie karty na European Tour. Na európskom okruhu odohral 358 turnajov, pričom najväčší úspech dosiahol na turnaji BMW Italian Open.2010. Bola to jeho najlepšia sezóna, v ktorej skončil druhý na prestížnom podujatí BMW PGA Championship, no pripísal si na konto ešte ďalších päť umiestnení v Top 10.

Šiesty skončil na ívente WGC-HSBC Champions v konkurencii takých hráčov, ako Tiger Woods, Ernie Els a ďalší. Okrem toho si zahral v roku 2011 aj vo víťaznom tíme Európy na Royal Trophy proti výberu Ázie. Golfovú scénu opustil v roku 2015, pričom na European Tour zaknihoval jeden titul, poltucet  druhých miest a 31 umiestnení v Top 10. V roku 2004 sa oženil a pridal ku svojmu priezvisko meno svojej manželky Anny Hedovej. Mali spolu dve deti – Vigga a Molly.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv