Neprehliadnite

Challenge Tour: Senzačných 58 úderov do histórie vďaka Del Reyovi

 

Meno španielskeho golfistu Alejandra Del Reya dodnes veľa golfových fanúšikov nepoznalo a golfových odborníkov tiež prekvapil. Trisaťdvaročný Španiel sa zapísal do golfovej histórie, keď na turnaji Challenge Tour zahral neuveriteľných 58 rán. To pred ním na profesionálnych túrach po celom svete dokázali len štyria hráči.

Del Rey ale pridal ešte niečo navyše, než pred ním dokázali Jim Furyk (PGA Tour 2016), Stephan Jäger (Korn Ferry Tour 2016), Rjo Išikawa (Japan Tour 2010) a Kim Seong-hyeon (Japan Tour 2021). Oni všetci totiž zahrali skóre -12 na pare 70, zatiaľ čo Del Rey -14 na pare 72. Na Challenge Tour doteraz počas celej 32-ročnej histórii série padla hranica 60 úderov len dvakrát – 59 rán zahrali Adrien Mörk a Nicolo Ravano v rokoch 2006, resp. 2016.

Španiel štartoval v druhom kole turnaja Swiss Challenge z desiatej jamky a po prvých šiestich jamkách už bol na skóre -7. Potom bol chvíľu pokoj, ale platilo, že doslova pred búrkou. Na jamkách jedna až šesť ubral ďalších päť úderov a všetko korunoval na záverečnej deviatke už tretím eaglo kola. Sčítané a podčiarknuté: -14 na kolo. Celkovo „len“ -12, pretože Del Rey v prvej rundedohral so skóre +2.

Vďaka famóznej druhej runde sa ale katapultoval v poradí o neuveriteľných 94 priečok až na delenú 4. pozíciu. „Bol to proste skvelý deň, skvelý golf v celom kole. Na to potrebujete zahrať pár dobrých rán, ktoré som dneska dával. Kľúčom bol bezchybný drajver. Trafil som všetky ferveje, rovnako ako sa mi darilo presne triafať železá,“ pochvaľoval si 23-ročný golfista z Pyrenejského polostrova.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv