Neprehliadnite

Amateur Golf World Cup: Na Mauríciu senzačný triumf slovenského dua Bizoň – Žeňuch

 

Pozoruhodný úspech dosiahli na 5. ročníku Svetového pohára amatérskych golfistov (Amateur Golf World Cup) slovenskí reprezentanti. Michal Bizoň a Michal Žeňuch na romantickom ostrove Maurícius triumfovali pred dvojicou zo Španielska.

Aj tento rok organizovalo podujatie francúzske združenie golfových klubov Le Club, vlani sa nehralo kvôli korone. Nakoľko Maurícius otvoril svoje hranice pre zaočkovaných turistov po roku a pol len 1. októbra, tak boli slovenskí golfisti medzi prvými, ktorí hrali na perfektne pripravenom súťažnom ihrisku Heritage. Koncom decembra tohto roku bude toto ihrisko dejiskom už renomovaného turnaja profesionálov AfrAsia Bank Mauritius Open, ktorý je súčasťou European Tour a Sunshine Tour.

Ihrisko je zároveň súčasťou dvoch 5-hviezdičkových rezortov Le Telfair a Awali. V tejto sezóne sa medzinárodný amatérsky turnaj konal pod hlavičkou Heritage World Cup. Do turnaja sa prihlásilo celkovo 17 dvojčlenných tímov z 15 krajín. Slovenskému golfu robili na ďalekom ostrove dobré meno naši reprezentanti. Žeňuch (HCP do 15) a Bizoň (HCP nad 15) už prvý súťažný deň proti Vietnamu naznačili, že sa neprišli len zúčastniť. Bleskovo sa vyšvihli na prvé miesto hodnotenia tímov o 9 bodov pred družstvá Španielska a Rakúska.

Druhý súťažný deň odohrala slovenská dvojica vo flajte s družstvom Pobrežia Slonoviny. Žeňuch zahral 61 bodov (súčet stbf brutto a netto) a Bizoň pridal 52 bodov, čo ich udržalo o osem bodov pred dotierajúcimi Španielmi a Francúzmi. Posledný deň sa hral formát Texas Scramble, pričom hrací HCP vypočítali z 30% súčtu HCP oboch hráčov.

Záverečný súťažný deň Slováci nastúpili ako posledný finálový pár spolu so Španielmi, aby si to tvárou v tvár rozdali o celkové prvenstvo. Slováci začali zostra, keď po prvých šiestich jamkách viedli o dva údery, no potom na ďalších šiestich jamkách Španieli kontrovali a viedli už o jeden úder. Definitívne sa tak rozhodlo na jamke číslo 16, kde Bizoň a Žeňuch zahrali berdíka a golfisti z Pyrenejského polostrova potom už nedokázali odvrátiť historický triumf slovenského družstva.

-jj-, SKGA

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv