Neprehliadnite

Scotttish Open: PGA Tour expanduje do Európy

 

Od roku 1987 je turnaj Scottish Open spoločne so zámorským íventom John Deere Classic poslednou šancou kvalifikovať sa na najstarší major – The Open. Škótsky turnaj tak získal aktuálne ešte väčšiu prestíž, pretože sa stal súčasťou nielen európskeho okruhu , ale aj kalendára PGA Tour.

Predstavitelia Scottish Open a PGA Tour to oznámili na spoločnej tlačovej besede k sezóne 2021/2022 spoločne s ďalším balíkom noviniek, ktoré významne posilňujú partnerstvo PGA Tour a European Tour. Po novom sponzorovi pomenovaný turnaj Genesis Scottish Open, ktorého dejisko pre budúci rok bude ešte len oznámené, sa bude hrať tradične pred The Open. Až do roku 2025 sa na ňom budú udeľovať body ako do Race to Dubai, tak aj do FedEx Cupu.

Stane sa tak vôbec po prvý raz, čo bude nejaký európsky turnaj mimo major The Open súčasťou PGA Tour.  Časom by k nemu mohol pribudnúť ďalší. PGA Tour navýši prize money pre Irish Open na 6 miliónov amerických dolárov, hoci tento turnaj minimálne v budúcej sezóne ešte zatiaľ zostane len súčasťou European Tour. „Sme veľmi radi, že môžeme privítať Genesis ako hlavného sponzora turnaja European Tour,“ uviedol výkonný riaditeľ European Tour Keith Pelley.

„Genesis má bohatú históriu sponzorstva na PGA Tour prostredníctvom turnaja The Genesis Invitational a ich zapojenia do Scottish Open ešte viac posilní jednu z našich najväčších akcií sezóny,“ dodal šéf  európskej túry. Už teraz je škótsky turnaj súčasťou lukratívnej série Rolex Series a  vo svojom termíne pred The Open láka tradične viacero svetových hviezd pôsobiacich v zámorí. Naopak, súčasťou European Tour sa stanú dva turnaje PGA Tour Barbasol Championship a Barracuda Championship. ktoré rovnako ako Scottish Open ponúknu body do FedEx Cupu aj Race to Dubai.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv