Neprehliadnite

Ryder Cup 2021 a Lefty? Skôr voľná karta

 

Po senzačnom triumfe na major turnaji PGA Champinship sa zdalo, že skúsený Phil Mickelson sa vrátil medzi absolútnu golfovú elitu. Aktuálne mu však hrozí, že pre pokles športovej výkonnosti, bude absentovať na tohtoročnom Ryder Cupe vo Whistling Straits (24.-26. septembra).

Lefty sa po spomínanom májovom triumfe stal vo veku 51 rokov najstarším major šampiónom v histórii. Teraz sa však opäť hľadá, nedostal sa do Top 10 ani na turnaji WGC-FedEx St. Jude Invitational. Mickelson mal pritom premiéru na prestížnom súbojí výberov USA a Európy už v roku 1995. Odvtedy ťahá sériu dvanástich účastí s negatívnou tímovou bilanciou 3:9. Teraz mu však reálne hrozí, že pozoruhodné šnúra bude pretrhnutá.

Mám pred sebou ešte tri akcie a od PGA Championship som ani raz neskončil v Top 10 na turnajoch PGA Tour. Nemôžete vziať do tímu niekoho, kto má takú bilanciu. Mám ešte tri akcie, tu a dva turnaje play-off,“ poznamenal Mickelson po sobotňajšom kole na TPC Southwind, kde skončil na sedemnástej priečke: „Mám pred sebou jasný cieľ. Dostať sa na ďalších turnajoch vysoko a predovšetkým udržať trochu konzistentnejšiu výkonnosť.

Šesťnásobný major víťaz hrajúci golf do ľavej strany patrí v súčastnosti spoločne s uzdravujúcim sa Tigrom Woodsom v podstate k aktívne hrajúcim legendám. Možno aj preto nemusí byť Lefty zase príliš nervózny, pretože kapitán tímu USA Steve Stricker má k dispozícii až poltucet voľných kariet. A skúsenosti hráča, ktorý má osobnú rydercupovú bilanciu osemnásť výhier, 22 prehier a sedem remíz. Pri poslednom ročníku neďaleko Paríža, v ktorom hráči zo starého kontinentu uspeli, nastúpil len v dvoch zápasoch a oba prehral.

Šesť automaticky kvalifikovaných zámorských hráčov bude známych už po turnaji BMW Championship, poltucet majiteľov voľných kariet až po poslednom turnaji FedExCupu. Aktuálne majú miesto vo výbere USA isté Collin Morikawa, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka, Justin Thomas a Xander Schauffele. Mickelson je v rydercupovém rebríčku aktuálne na 17. mieste.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv