Neprehliadnite

Dejisko Ryder Cupu 2025 v štáte New York terčom vandalov

 

Golfové ihriská na celom svete sa z času na čas stanú objektom záujmu vandalov. Vo väčšine prípadov však ide o ihriská, kde sa nehráva súťažný golf najvyššej úrovne. Lenže v Bethpage State Parku v štáte New York, dejisku Ryder Cupu v roku 2025, vyčíňali nedávno tiež vandali – pyromani.

Bethpage State Park je rajom verejného golfu. Vychýrená oblasť na Long Islandu sa môže pochváliť piatimi osemnásťjamkovými skvostmi, z ktorých ihrisko Bethpage Black hostilo v rokoch 2002 a 2009 US Open a v roku 2019 PGA Championship. O štyri sezóny sa tam bude hrať dokonca prestížny súboj mužských tímov USA a Európy. Neznámy vandal zaútočil hneď tesne vedľa na 6120 metrov dlhom ihrisku Bethpage Blue Course.

Hlavný greenkeeper Bethpage State Parku Andrew Wilson prostredníctvom sociálnych sieti odhalil, že na siedmom ferveji niekto zaparkoval vozidlo, zrejme golfové autíčko, a zapálil ho. Po ohnivom incidente neznámeho pyromana, za ktorý by sa nehanbil ani spisovateľ Stephen King, zostala na ihrisku obrovská vypálená čierna diera. Golfoví fanúšikovia nechápali a zúrili, čo dali najavo svojimi komentármi na Twitteri. Jeden z nich ale prihodil fotografiu, z ktorej je zrejmé, že podobnú vec nevidí na golfovom ihrisku po prvý raz.

Zapaľovanie golfových autíčok je, zdá sa, žiaľ pomerne častou formou vandalizmu na ihriskách. len za tento kalendárny rok už je to niekoľký prípad. Podobnú udalosť riešili v tejto sezóne v Ellesmere Golf Clube v anglickom Manchestri, kde od dvoch zapálených elektrických vozidiel zbĺkla aj priľahlá budova a väčšiemu nešťastiu zabránili až privolaní hasiči. Iné video horiacej golfovej „bugginy“ na ihrisku sa zase stalo hitom na sociálnych sieťach vo februári tohto roku.

 -jj-

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv