Neprehliadnite

US Masters: Zelenáč Zalatoris udivuje a sníva sen o zelenom saku

 

Slávna Augusta National v nedeľu spozná nového víťaza najslávnejšieho golfového turnaja na svete. Z delenej druhej pozície do finálového kola US Masters nastúpi 24-ročný Will Zalatoris, ktorý si s tamojším rozprávkovým ihriskom náramne padol od oka.

Keď som dosť hlúpy na to, aby som veril, že raz v Augusta National budem hrať, tak som dosť hlúpy aj na to, aby som veril, že tu môžem vyhrať,“ žartoval americký mladík. V prostredí čarovných magnólií favoriti jeden za druhým zlyhávajú, Zalatoris sa však drží. Keď už nejakú ranu stratí, hneď si ju vezme späť. Nič horšie než bogey po troch odohraných kolách nepripustil. Čo by za to dali hráči ako Dustin Johnson, ktorý zapisoval dve double bogey a neprešiel katom do víkendových kôl.

Ďalší Američa Bryson DeChambeau, ktorý zaznamenal dokonca tri double bogey v troch kolách. Alebo ich krajania Justin Thomas s Jordanom Spiethom, ktor už obaja zahrali dokonca tri rany nad par na jednej jamke. Zo Zalatorisa však vyžaruje pohoda, nadhľad a súznenie s náročným ihriskom. „Chcel som tu hrať celý život. Niektorých ľudí by to zväzovalo, ale ja som nadšený, že tu môžem byť. Nie je dôvod byť vystrašený,“ povedal Američan a vzápätí dodal: „Vždy keď som na dvanástej jamke, rozhliadam sa z mostu na Amen Corner (pozn, slávna séria jamiek 11, 12 a 13) a užívam si to,“ pochvaľoval si Zalatoris.

Veľkú budúcnosť americkému mladíkovi, ktorý je podobne ako Jordan Spieth či Tiger Woods bývalým juniorským šampiónom USA, predpovedá aj legendárny Bernhard Langer. Odohral s ním teraz napokon dve súťažné kolá. „Je veľmi sebavedomý. Už v televízii som si všimol, že je originálny, ale dnes som ho spoznal na ihrisku a rozhodne sa to potvrdilo. Je to hviezda budúcnosti,“ poznamenal na jeho adresu dvojnásobný víťaz US Masters. Po úvodných dvoch kolách mu patrilo druhé miesto.

Sobotňajšiu osemnástku tak prešiel po boku lídra Justina Roseho v poslednej dvojici. Ani jednému z nich sa ale príliš nedarilo skórovať. Rose zahral celkovo kolo v pare. Zalatoris bol o jednu ranu lepší. Na poslednej jamke Američan nepremenil štvormetrový putt na birdie, ktorý by mu zaručil poslednú dvojicu aj pre finálové kolo. Pred štartom nedeľňajšej rundy Roseho a Zalatorisa delí s ďalšími dvoma hráčmi druhé miesto so skóre -7, štyri rany za vedúcim Japoncom Hidekim Macujamom.

Hral som dobre, ale nepodarilo sa mi z toho nič vyťažiť,“ prezradil na konci tretieho dejstva Zalatoris a naznačil, že jeho najväčšou slabinou je na US Masters hra na gríne. To napokon potvrdil aj skúsený veterán Langer: „Jeho švih je skutočne skvelý. U neho je to skôr otázka krátkej hry, či dokáže trafiť nejaké putty, alebo nie,“ hodnotil nestarnúci Nemec hru mladého Američana. Do finálového kola Zalatoris vstúpi s Kanaďanom Coreym Connersom 20.20 h stredoeurópskeho času, dvadsať minút pred lídrom Japoncom Macujamom.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv