Neprehliadnite

Lotte Championsihp: Spilková „odpáli“ novú sezónu na LPGA Tour na Havaji

 

Česká golfistka Klára Spilková má pred sebou prvý tohtoročný štart na okruhu LPGA. Od stredy bude na Havajských ostrovoch bojovať na turnaji Lotte Championship. Predvlani v Kapolei Golf Clube na Oahu obsadila delené 32. miesto.

Elitný ženský okruh LPGA už má za sebou od januára päť turnajov, ale Spilková sa ani do jedného vzhľadom k aktuálnemu statusu priamo nedostala a dvakrát neuspela v kvalifikácii. Preto si zahrala dva turnaje nižšej série Symetra Tour. „Beriem situáciu realisticky taká, aká je. Som teraz vďačná, že niekde môžem hrať,“ povedala pražská rodáčka. Vzhľadom k neistote, aký turnaj bude hrať, mení plány narýchlo.

Po dlhšej dobe nemám pred sebou presne naplánovanú sezónu, čo som síce mávala rada, ale o to viac sa cítim slobodná v rozhodovaní a motivovaná,“ konštatovala česká jednotka na tlačovej konferencii. O dva turnaje LPGA na Floride bojovala v pondelkových jednokolových kvalifikáciách. Ani raz sa medzi dve postupujúce nevošla. „Musíte mať super deň. Je to hra buď alebo,“ uviedla golfistka s olympijskými skúsenosťami z Ria de Janeira.

Tretiu kvalifikáciu v Kalifornii zhatil Spilkovej neskoro dodaný výsledok PCR testu. „Všetky hráčky ho dostali už večer, len ja nie. Od štvrtej ráno som skúšala, čo sa dalo, lenže výsledok prišiel až dvadsať minút potom, čo som mala tee time (štartovací čas),“ vysvetlila Spilková. V rámci udržania hernej praxe si zahrala na Floride dve minitour a dva spomínané íventy Symetra Tour. „V Arizone mi to nevyšlo, ale v Kalifornii už to bolo lepšie a prešla som katom,“ komentovala Spilková 52. miesto.

Zažila som už štvrtú svetovú tour po LET, LETAS a LPGA. Štartovné pole aj na Symetra Tour sú veľmi kvalitné a rovnako tak aj ihriskám“ dodala 26-ročná česká profesionálka. Spilková pred sezónou zmenila typ palíc, používa iné železá, má tiež nový driver a skúša nové drevá. Vo feburári za ňou na Floridu priletel americký tréner Greg Lavoie, ktorý žije v Česku. Na Havajských ostrovoch ju bude doprevádzať caddie Michael Mikolajczak, ktorý ma rovnako už skúsenosti z LPGA.

Po štarte na Lotte Championship na Havajských ostrovoch sa Spilková vráti do Českej republiky. „Asi po piatich mesiacoch. Už sa teším, že načerpám sily a vrátim sa potom do USA v dobrej nálade,“ povedala Spilková. Na LPGA Tour by mala potom hrať od 20. mája turnaj Pure Silk Championship v americkej Virgínii. „To je zatiaľ všetko, čo viem ohľadne svojho ďalšieho programu,“ poznamenala Spilková, ktorá dúfa, že už nepríde o kvalifikáciu na olympiádu v Tokiu.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv