Neprehliadnite

Czech Ladies Challenge: V júni sa vráti ženský turnaj na Konopiště

 

Golfový turnaj Czech Ladies Challenge druhej európskej série LET Access Series sa vrátí na Konopiště. Dámska akcia, ktorú už piaty rok organizuje Česká golfová federácia (ČGF) sa uskutoční od 3. do 5. júna s dotáciou 37.500 eur.

Vlani sa ívent Amundi Czech Ladies Challenge konal kvôli termínovým zmenám zavineným koronavírusom až v septembri a presunul sa na pražskou Zbraslav. V tejto sezóne sa turnaj odohrá opäť v golfovom rezorte Konopiště a odštartuje LET Access Series. „Rozhodne ide o náš najvýznamnejší turnaj pre české výkonnostné hráčky, najmä potom amatérky, ktoré plánujú prechod k profesionálkam,“ povedal generálny sekretár ČGF Aleš Libecajt.

Organizovaním turnaja sa automaticky stávame členmi programu pre výmenu hráčskych kariet s ostatnými európskymi organizátormi. Môžeme tak ponúknuť dostatok hracích príležitostí a pripraviť hráčky na tvrdú konkurenciu európskeho ženského golfu,“ dodal Libecajt. Štartovať má u našich západných susedov viac ako sto hráčok z 25 krajín. Posledné dva ročníky ovládli Fínky – vlani v Prague City Golf triumfovala Tiia Koivistová a o rok skôr sa tešila Sannu Nuutinenová.

Domáca amatérka Tereza Melecká skončila na Konopišti dvakrát druhá. Výhodou stredočeského rezortu je ubytovanie pre všetky golfistky. „Je pre nás prioritou ich zdravie a minimalizácia zdravotných rizík. Na Konopišti budú aj s vedením turnaja na jednom mieste v komforte a bezpečí,“ skonštatovala riaditeľka súťaže Ana Larraňetaová zo Španielska.

-jj-, ČGF

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv