Neprehliadnite

US Masters: Rahm v prípade potreby uprednostní rodinu

 

Španielsky golfista Jon Rahm patrí v posledných ročníkoch k hlavným favoritom na prvom major ívente sezóny – US Masters. Niekdajšia svetová jednotka sa však tento rok možno v Auguste neobjaví, pretože očakáva narodenie dieťaťa.

V magickom prostredí rozkvitnutých magnólií sa golfovému Ra(h)mbovi darí. Napokon, v posledných troch ročníkoch najprestížnejšieho golfového turnaja skončil Rahm vždy v prvej desiatke. Vlani dokonca pred víkendom viedol. Potom sa mu ale do cesty postavil strom na ôsmej jamke, nasledovalo double bogey a ústup zo špičky. Tento rok mu boj o zelené sako pre šampióna US Masters mohla skomplikovať ďaleko príjemnejšia udalosť. „Jediné, čo môžem povedať je, že pokiaľ niekto uvažuje nad tým, že na mňa na Masters vsadí, mal by si to možno dvakrát premyslieť, pretože je tu šanca, že sa budem musieť proste otočiť a odstúpiť,“ povedal baskický golfista pred štartom jamkovky Dell Technologies Match Play.­

Rahm má však v tejto sezóne v kalendári víkend od 10. do 11. apríla tučne vyznačený z úplne odlišného dôvodu než zvyšok golfovej elity. Práve v tomto rozmedzí totiž so svojou ženou Kelley očakávajú narodenie dieťaťa. „Pokiaľ to príde, som pripravený zobrať sa, ísť na hotel a rýchlo byť preč,“ reagoval 26-ročný golfista. V roku 1999 počas US Open sa ocitol v rovnakej situácii tiež slávny „Lefty“ Phil Mickelson. Americká legenda vtedy na ihrisku Pinehurst vozila vo vaku pager pre prípad, keby jeho manželka začala rodiť. Mickelson stihol oboje. O ranu síce nevyhral, nasledujúci deň ale strávil so svojim práve narodeným potomkom.

Byť otcom je omnoho dôležitejšie než akýkoľvek golfový turnaj, tak nad tým teraz premýšľam,“ dodal Rahm. Španiel ešte nemá titul z turnaje kategórie major – US Masters, PGA Championship, US Open a The Open Championship. Najlepšie skončil tretí na US Open v roku 2019. Stále má pred sebou ale veľa času, medzi profesionálmi sa pohybuje ešte len piaty rok. Už vo svojej prvej profesionálnej sezóne dokázal zvíťaziť na Farmers Championship a celkovo skončil siedmy vo FedEx Cupe. V roku 2019, po víťazstve na turnaji Memorial, sa dokonca dostal na dva týždne na post svetovej jednotky, potom ho nahradil Justin Thomas. V rovnakom roku sa stal aj najlepším hráčom European Tour, keď opanoval celosezónnu bodovaciu súťaž Race to Dubai.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv