Neprehliadnite

Útok na dlhé odpaly, R&A a USGA si vzali na mušku drajvre

 

Všetko nasvedčuje tomu, že viacero golfistov s dlhými odpalmi si bude musieť upraviť svoje drajvre. Taký zámer najnovšie prezentovali obe golfové autority R&A a USGA, ktoré sa obávajú regulárnosti priebehu turnajov na niektorých „krátkych“ ihriskách.

Napríklad pre takého Brysona DeChambeaua to môže znamenať, že niektoré jeho experimenty pôjdu do stratena. Najväčší golfoví odpaľovači dnes už bez väčších problémov dokážu bežne atakovať aj prekonávať svojimi drajvmi hranicu 300 metrov. To už môže byť pre niektoré ihriská celkom problém.

A práve preto R&A a USGA hľadajú spôsoby, ako nájsť, podľa slov šéfa R&A Martina Slumbersa „rovnováhu medzi golfovým umením hráčov a novými technológiami“. A podľa nového návrhu oboch golfových autorít by sa mala maximálna povolená dĺžka šaftu drajvra skrátiť z doterajších 48 palcov na 46, teda 1,168 metra.

Rozhodne tento návrh nemieri na žiadnu konkrétnu osobu,“ odmietol Slumbers námietku, že opatrenie je namierené proti DeChambeauovi a ďalším golfovým „bombardérom“. Práve DeChambeau je známy tým, že neustále hľadá možnosti, ako svoji hru predĺžiť a v rámci svojho golfového experimentovania používa šaft v súčasnosti s maximálnou povolenou dĺžkou, teda 48 palcov.

Návrh je súčasťou najnovšieho projektu pod názvom Distance Insights, ktorý usiluje o obmedzenie dĺžky rán. Skrátenie šaftu u drajvru ale nemá byť jedinou cestou, uvažuje sa tiež o preskúmaní špecifikácií a vlastností palíc a loptičiek a spôsobu ich testovania. Správa bola zverejnená už vlani vo februári na základe predchádzajúceho výskumu, ktorý potvrdil, že sa údery neustále predlžujú. A je fakt, že po zverejnení tejto správy triumfoval na US Open práve DeChambeau a potom na odloženom US Masters ďalší „bombardér“ Dustin Johnson.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv