Neprehliadnite

Woods? Chodiť áno, ale kariéra a súťažný golf…

 

Celý golfový svet sa pomaly spamätáva z ohromného šoku po ťažkej autohavárii Tigra Woodsa. Bývalý prvý hráč sveta už má za sebou náročnú a dlhú operáciu. Súčasne sa však v médiách objavilo množstvo špekulácií o príčinách nehody.

Woods sa pritom len v decembri podrobil v poradí už piatemu chirurgickému zákroku chrbta. Pomaly sa zotavoval a v rozhovore počas turnaja Genesis Invitational, ktorého je hostiteľom, prezradil, ako veľmi by chcel stihnúť tohtoročný US Masters, hoci o konkrétnom dátume svojho návratu nehovoril. O dva dni neskôr však havaroval vo svojom SUV Genesis GV. Ľudia, ktorí sa okolo nehody pohybovali, neskôr priznali, že Woods mohol byť rád, že vôbec prežil. Víťaz 82 turnajov na PGA Tour spoločne s legendárnym Samom Snadom si ale z havárie na kopci odniesol nadmieru ťažké a komplikované zranenie pravej nohy, vrátane otvorenej a mnohonásobnej zlomeniny lýtkovej a holennej kosti a členka.

Krátko po nehode podstúpil v Harbor-UCLA Medical Centre náročnú operáciu, ktoré potom vydalo aj oficiálne stanovisko na sociálnej sieti: „Tiger podstúpil dlhý a náročný chirurgický zákrok na pravej dolnej končatine a členku. Ďakujeme všetkým za obrovskú podporu.“ Na adresu Woodsovho zdravotnéo stavu sa vyjadril aj riaditeľ Harbor-UCLA Medical Centra Anish Mahajan. „Pan Woods je po operácii, reaguje a zotavuje sa,“ vyhlásil americký lekár indického pôvodu, podľa ktorého stabilizovali otvorenú viacpočetnú fraktúru holennej a lýtkovej kosti špeciálnou žrďou. „Ďalšie zranenie kostí v členku a chodidle vyžadovala použitie skrutiek. Poranenie svalu a mäkkého tkaniva nohy vyžadovalo chirurgické odstránenie krytu svalu, aby sa uvoľnil tlak spôsobený opuchom,“ vysvetlil ďalej Mahajan.

Dôvody Woodsovej autonehody sa zatiaľ stále vyšetrujú, ale vo svetle jeho predchádzajúcich „úletov“ už sa objavilo viacero všemožných špekulácií. Mimochodom, v roku 2017 ho muži zákona zatkli potom, ako pod vplyvom silných medikamentov spal za volantom svojho auta. Polícia ale vo Woodsovom aute po nehode nenašla nič nezákonného a nepotvrdili sa ani žiadne stopy po alkohole alebo iných návykových látkach. Podľa očitých svedkov Woods krátko pred svojou nehodou údajne takmer narazil do vozidla nemenovaného režiséra, ktorý ráno smeroval na nakrúcanie filmu. Viacero lekárov a odborníkov sa už tiež vyjadrilo na tému Woodsovej budúcnosti.

Vo väčšine prípadov sa zhodujú, že držiteľ pätnástich major titulov bude opäť chodiť po vlastných, ale s návratom k súťažnému golfu to už tak jednoznačne nevyzerá. V jeho prípade totiž hrozia aj ďalšie komplikácie. V prípade viacnásobnej fraktúry je totiž zvýšené riziko infekcie, či prerušenie krvného obehu a to môže v konečnom štádiu viesť až k amputácii. Podľa lekárov sa takéto zlomeniny liečia približne šesť týždňov, ale ďalšie liečenie si vyžiada pokojne aj pol roka. Pri snahe o návrat však bude okrem fyzického napredovania hrať dôležitú úlohu aj psychická sila. V tomto smere však fanúšikovia Tigrovi veria. Uvidíme, ale rozhodne mu držíme mu palce.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv