Neprehliadnite

Ryder Cup 2021: Kapitán Harrington verí, že Covid-19 už septembrovú oslavu neprekazí

 

Napriek súčasnej koronavírusovej pandémii Padraíg Harrington verí, že septembrový Ryder Cup sa uskutoční a bude to „veľká párty“. Tradičný súboj medzi golfovými tímami USA a Európy bude hostiť v americký Whistling Straits.

Kapitán európskeho výberu si v úvode tohto kalendárneho roka užíva ešte vlastný golf. Harrington štartoval na turnajoch v Abú Zahí a Dubaji, kde mimochodom obsadil skvelé šieste miesto. Potom sa presunul za oceán na Pheonix Open, kde pre zmenu neprešiel katom. Ale stále mal na očiach aj viacero hráčov, ktorí bojujú o miesto v rydercupovom tíme. „Ryder Cup je pre mňa samozrejme na prvom mieste. Aj keď stále nosíte v hlave aj to, ako ešte môže pandémia toľko očakávaný duel ovplyvniť Neverím ale, že ešte existuje aj nejaká možnosť, že by sa duel opäť odsunul,“ priznal 49-ročný Harrington.

Súboj, ktorý sa odohrá oproti pôvodnému plánu o rok neskôr, bude exkluzívne vysielať Golf Channel. „Zo všetkých diskusií je zrejmé, že ideme plnou parou a všetko sa pripravuje, aby sa duel normálne odohral. Aj keď definícia nového normálu môže vypadať akokoľvek,“ pripustil írsky víťaz troch majorov. „Som si istý, že to bude vážne veľká párty. Avšak s podmienkou, že budú mať prístup aj diváci. O to, dostať ľudí do hľadiska a na ihrisko, usilujú všetci. A som si istý, že to ocenia predovšetkým hráči. To je presne to, čo chcem vidieť. A myslím, že nielen já,“ skonštatoval Harrington.

Výber Európy bude v septembri vo Whistling Straits obhajovať posledný triumf z Francúzska. Kapitán Harrington má už dnes jasno v tom, že základným kameňom jeho tímu bude Rory McIlroy. A to aj napriek tomu, že Severný Ír čaká na ďalší turnajový titul už takmer 18 mesiacov. „Rory hrá najlepšie pod tlakom, keď musí niečo dokázať. Také situácie dokáže zvládať,“ odmietá Harrington názory, že sa McIlroy v poslednej dobe herne trápi. V Abú Zahí po troch dňoch viedol, ale vo finálovom kole neodolal útoku Tyrrella Hattona a opäť skončil tesne pod vrcholom.

Na víťazstvo nedosiahol ani po presune do zámoria, aj keď rozhodne ani na WM Phoenix Open v TPC Scottsdale neprepadol. „Kto by nechcel hrať golf tak špatne ako Rory, ktorý bojuje o víťazstvá?“ položil si Harrington so smiechom básnickú otázku. O McIlroyovi nemá pochyby a doslova nadšený je z výkonov Hattona. „Proti Rorymu predviedol všetko, čo od hráča vždy vyžadujete. To je sen každého kapitána Ryder Cupu, vidieť hráčov s takou odvahou, ako si ide pre titul,“ poznamenal Harrington.

Už teraz je isté, že bývalý prvý hráč sveta Luke Donald a Švéd Robert Karlsson sa predstavia v pozícii asistentov kapitána. Na ďalšie tri voľné miesta asistentov sú horúcimi kandidátmi najmä Lee Westwood a Graeme McDowell, ale skloňujú sa aj iné mená. „Uvidíme, akí hráči sa dostanú nakoniec do tímu. Ale je mi jasné, že viacero starších golfistov ešte nezložilo zbrane a snažia sa dostať do výberu. Ešte máme dosť času,“ uzavrel Harrington.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv