Neprehliadnite

PGA Championship: Revolučná pomoc pre hráčov, s diaľkomermi o major

 

Na tohtoročnom major turnaji PGA Championship zrejme dôjde k vážnemu precedensu v golfovom športe. Hráči a ich kedíci totiž budú môcť využiť aj pri súťažných kolách pomoc najmodernejšej techniky respektíve diaľkomerov. Okrem tohtoročného PGA Championship na Ocean Course (17.-23. mája ) dostali diaľkomery zelenú aj na tohtoročných ženských íventoch – KPMG Women’s PGA Championship a na seniorskom KitchenAid PGA Championship. Jednoznačným dôvodom je snaha opäť o niečo zrýchliť hru.

Prakticky nepretržite sa zaujímame o všetky možnosti, ktoré môžu napomôcť zrýchliť tempo a priebeh hry. Používanie zariadenia na meranie vzdialeností je bežnou súčasťou hry a v súčasnosti je aj súčasťou pravidiel golfu. Hráči aj kedíci ho už dlho používajú pri tréningových kolách, aby získali potrebné údaje o ihrisku a jednotlivých jamkách,“ vysvetlil nečakané rozhodnutie prezident PGA of America Jim Richerson.

V každom prípade aj pri používaní diaľkomerov zostanú isté obmedzenia zachované. Laicky a stručne povedané, hráči a caddie budú môcť používať diaľkomery, ktoré zmerajú len vzdialenosť po vlajku. Naopak, nebude povolené používať zariadenia, ktorá dokážu zamerať aj prevýšenie jamky a na základe toho prepočítava automaticky aj vzdialenosť a doporučuje použitie ideálnej palice.

V praxi to znamená, že dilemu akú palicu použiť pri vetre, či rôznom prevýšení jamky, budú musieť hráči stále riešiť sami so svojim nosičom. Táto myšlienka vyvolala zmiešané reakcie už v roku 2017, keď po prvý raz PGA of America prišla s ideou povoliť diaľkomery na menších turnajoch. „Myslím, že to na rýchlosti hry nič nezmení. Nehráme golf s použitím jedného čísla,“ povedal na úvod Angličan Justin Rose.

Len vzdialenosť nestačí. Potrebujeme vedieť, čo je okolo grínu, aká je vzdialenosť od bunkeru a ako je grín tvarovaný. Informácie, že to je po vlajku 160 metrov nestačia,“ vyhlásil olympijský víťaz z Ria de Janeira. Naopak Bryson DeChambeau toto rozhodnutie privítal. „Je to to najlepšie, čo mohli urobiť. Rozhodne si myslím, že je to vec, ktorá pomôže urýchliť hru,“ skonštatoval golfista, ktorý je známy svojimi dlhými odpalmi aj štýlovou šiltovkou-bekovkou

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv