Neprehliadnite

McILroy útočí na Reeda: „V golfe nie je nič horšie, ako renomé podvodníka!“

 

Američan Patrick Reed naberá nielen u fanúšikov v každej sezóne ďalšie mínusové body. Úspešný americký golfista síce získal nedávno na turnaji Farmers Insurance Open svoj deviaty titul na PGA Tour, ale súčasne sa opäť raz nevyhol kontroverznej situácii s podozrením na podvádzanie.

Negatívne reakcie na Reedove ohýbanie pravidiel prišli tentoraz aj od jeho kolegov. Väčšina u nich by totiž problematickú situáciu riešila. Rovnako tak aj Severný Ír Rory McIlroy, ktorý sa navyše v Torrey Pines ocitol vo veľmi podobnej situácii ako zámorský borec. A čo bolo dôvodom kritiky? Tridsaťročný Reed v 3. kole poslal na desiatej jamke loptičku do hlbokého rafu, vyhodnotil ju ako zaborenú, zdvihol ju a až potom privolal rozhodcu. Z celej situácie vyviazol bez trestu.

Kontroverzný Reed dostal naposledy penalizáciu s dvomi trestnými ranami na turnaji World Hero Challenge, keď si vylepšil svoju pozíciu v piesku, pričom ho odhalili televízne kamery. „Myslím, že pravidlo znie, že keď máte pochybnosti o niečom, čo by vám mohlo dát výhodu a nie ste si stopercentne istí, volíte tu horšiu možnosť. Myslím, že 99 percent hráčov by sa tak rozhodlo,“ reagoval Lanto Griffin, ktorý triumfoval na ívente Houston Open v roku 2019.

Je to ťažké, je to smutné, trochu nás to štve, ale tak to proste je,“ dodal Griffin. Reeedov krajan Xander Schauffele, ktorý obsadil na turnaji delené druhé miesto, by situáciu tiež riešil inak. „Do takej situácie by som sa sám nedostal. Pokiaľ je moja loptička zaborená, počkám až na príchod rozhodcu. Takýmto situáciám sa snažím vyhnúť práve z dôvodu toho, aby som predišiel akýmkoľvek pochybnostiam a kontroverziám,“ poznamenal Schauffele.

Prakticky v rovnakej situácii ako Reed, len na jamke číslo osemnásť, sa o trochu neskôr v sobotu v Torrey Pines ocitol aj McIlroy. Ten však zdvihol zaborenú loptičku po konzultácii s hráčmi vo flajte a vôbec nepotreboval privolať arbitra. „Bol som si úplne istý, že moja loptička bola ponorená a že som si mohlo vziať úľavu. Vždy sa snažím urobiť tu správnu vec, a pokiaľ mám pochybnosti, radšej volím ten horší variant,“ vyhlásil suverénne McIlroy.

A ostrovný profesionál okamžite pridal, že to najhoršie pre golfistu, je povesť podvodníka. „Všetci v golfe to vedia, že tou najhoršou vecou je byť označený za podvodníka. To je niečo, s čím nechcete žít. Naša hra je o čistote, poctivosti a o tom, urobiť vždy tu správnu vec,“ uviedol McIlroy, ale štvornásobný major šampión Reed na vec trochu alibistický názor: „Pripadalo mi to ako búrka v šálke čaju. Najdôležitejšie je všetko hodiť za hlavu, keď vám rozhodca potvrdí, že ste všetko robili správne.“

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv