Neprehliadnite

Amatérsky status sa mení, finančná a vecná odmena do 750 USD

 

Delenie na profesionálny a amatérsky sa síce radí k historickým tradíciám golfu, ale zároveň to do golfu vnáša aj množstvo nejasností. Viacero z nich ale môže vyjasniť a predovšetkým zjednodušiť čerstvo publikovaný návrh modernizovaných Pravidiel amatérskeho statusu.

Oba riadiace orgány svetového golfu R&A a USGA predstavili novo upravená Pravidlá amatérskeho statusu s tým, že v platnosť by mala vstúpiť od 1. januára 2022. Ešte predtým sa ale očakáva celosvetová diskusia ku zverejneným návrhom, a to až do 26. marca toho roka. Diskusie o zmenách amatérskeho statusu začali už koncom roku 2017. Rozlíšenie na amatérov a profesionálov sa síce nemení, ale zmeny reagujú na vývoj doby i samotnej hry.

Navyše, čerstvé zmeny majú zaistiť, aby pravidlá boli v budúcnosti zrozumiteľné a ľahko použiteľné. V praxi to znamená, že zrušené sú všetky obmedzenia, ktoré sa týkali reklamy, marketingu a sponzorstva. Stručne povedané, amatérom už nebude zakázaná finančná podpora od sponzorov, z reklamy či marketingu, ako tomu bolo doteraz. Amatérski hráči budú môcť odteraz prijať akúkoľvek vecnú, ale aj finančnú odmenu na turnaji až do výšky 750 amerických dolárov.

Žiadne obmedzenia sa nevzťahujú na ceny zo špeciálnych doplnkových súťaží, ktoré nie sú súčasťou turnaja, ale sú organizované samostatne, ako napríklad the longest drive, hole-in-one, či puttovacie súťaže. Znížiť sa má aj čakacia doba pri žiadosti o reamaterizáciu, a to z jedného roku na šesť mesiacov. V hre je dokonca aj úplné odstránenie čakacej doby. Nové pravidlá okre iného tiež určujú, na základe čoho môže amatér prísť o svoj amatérsky status.

Amatérsky golfista môže prísť o svoj štatút v prípade, že prijme výhru presahujúcu limit 750 USD, príjme platbu za individuálnu, alebo inú podobne platenú golfovú lekciu alebo sa nechá zamestnať ako klubový profesionál alebo sa stane falošným členom asociácie profesionálnych hráčov. „Golf je unikátny svojim širokým dosahom na rekreačných aj súťažných golfistov. Sme si vedomí toho, ako je amatérsky štatút dôležitý nielen pre špičkových hráčov,“ uviedol Craig Winter z USGA.

/S kompletným návrhom nových pravidiel sa môžete zoznámiť na oficiálnych webových portáloch R&A (www.randa.org) a USGA (www.usga.org)/

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv