Neprehliadnite

Spilková a Lieser českými Golfistami roka 2020

 

Nečakaný víťaz Challenge Tour Ondřej Lieser a Klára Spilková sú najlepšími českými profesionálnymi golfistami za rok 2020. Medzi amatérmi u našich susedov ďalej dominuje Jiří Zuska a prvý raz triumfovala Denisa Vodičková.

Jubilejný 25. ročník Večera českého golfu, ankety Českej golfovej federácie (ČGF), sa kvôli koronavírusu uskutočnil bez divákov v sále. „Pocit je to krásny. Posledné tri týždne to bolo hektické a som rád, že si cenu môžem prevziať,“ povedal 29-ročný Lieser pre televíznu stanicu Golf Channel. Lieser v novembri ako prvý český hráč v histórii vyhral v Cádize turnaj Challenge Tour.

Na Mallorke potom ovládol aj finále druhej európskej série, ktorú napokon vyhral aj celkovo a v budúcej sezóne bude hrať European Tour. Vo svetovom rebríčku sa vďaka tomu dostal do druhej stovky a aktuálne je 51. medzi šesťdesiatkou hráčov pre olympiádu v Tokiu. Spilková sa síce trápila, ale aj tak je najlepšou českou profesionálkou dlhodobo.

Je to nádhera, vždy ma to zahreje pri srdci,“ riekla pražská rodáčka s cenou v podobe skleneného srdca v ruke. Druhú sezónu na elitnej LPGA Tour začala Spilková ôsmym miestom v Boca Raton, čím vylepšila svoje aj české maximum na vrcholnej ženskej sérii. Vo zvyšnej časti sezóny, ktorú výrazne skrátila koronavírusová pandémia, sa jej však už tak nedarilo. Pred českými fanúšikmi však koncom septembra na European Ladies Tour v Beroune úplne nevyhorela, keď skončila trinásta.

Talentovaná Vodičková sa stala najlepšou amatérkou vo veku pätnásť rokov. „Mám nesmiernu radosť, na začiatku sezóny by som to nečakala,“ reagovala víťazka medzinárodných majstrovstiev ČR amatérov na rany dospelých a víťazka Czech Golf Amateur Tour. Napriek koronavírusovej pliage zaznamenal česká federácia nárast počtu golfistov. „To je podstatná vec. Po niekoľkých rokoch ľahkých prepadov v rádovo stovkách je tento rok golfistov viac,“ pochvaľoval si Zdeněk Kodejš, ktorý po ôsmi sezónach končí na čele ČGF.

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv