Neprehliadnite

PNC Championship: Jablko nepadlo ďaleko od stromu, Tiger môže byť pokojný

 

Celý golfový svet to mal možnosť vidieť v priamom prenose. Charlie Woods spoločne so svojim slávnym otcom Tigrom Woodsom pútali najväčšiu pozornosť na exhibičnom turnaji PNC Championship. Junior Woods dokonca v Orlande na niekoľkých jamkách zatienil aj svojho legendárneho „tatu“ a spoločne obsadili siedme miesto.

Jedenásťročný chlapec vo fialovom tričku udivoval uvoľneným švihom, presnými ranami, kľudom a koncentráciou. Nič si nerobil z pozornosti niekoľkých desiatok divákov s covidovou priepustkou, ktorí ako vždy utvorili najväčší strapec práve okolo Woodsovej skupinky. Juniora nevyviedli z miery ani televízne kamery, ktoré zo vzdialenosti niekoľkých metrov sledovali každý jeho pohyb. Medzinárodná televízna premiéra Charlieho sa jednoducho vydarila, tínedžer predvádzal pohľadný golf.

Tiger so súperom v skupine Justinom Thomasom, súčasnou svetovou trojkou, ktorá nastúpila so svojim otcom, často so záľubou sledovali údery mladého talentu a nešetrili pochvalnými poznámkami. Na ihrisku The Ritz-Carlton Club vládla zmierlivá predvianočná atmosféra, na dokonale zostrihaných fervejoch defilovali golfové esá minulosti aj súčasnosti v pároch so svojimi rodinnými príslušníkmi. Právo účasti na tradičnej akcii majú len hráči, ktorí ovládli turnaj kategórie major alebo The Players Championship, takže výsledková listina je vždy zaručene hviezdna.

Charlie bol najmladším účastníkom v histórii súťaže, ale ukázal, že po držiteľovi 15 majorov zdedil dosť z golfového talentu. Dvojkolovú súťaž PNC Championship napokon ovládli Thomas s otcom Mikeom, ktorí pritom po prvom dni figurovali na delenom šiestom mieste. Dnes sa blysli výkonom 57 úderov a s celkovým skóre -25 zvíťazili o jeden úder pred Vijayom Singhom a jeho synom Qasseom. Woods so synom, ktorí boli po úvodnom dejstve šiesti spoločne s ďalším poltuctom dvojíc, zahrali v oboch dňoch zhodne 62 úderov. Za víťazným parom zaostali o päť úderov.

Som nesmierne pyšný, ako to tu Charlie zvládol,“ uviedol po turnaji Tiger Woods. „V prvom rade som otec. Ale vládne tu súťaživý duch, takže chceme s Charliem vyhrať. A tiež chceme byť spolu, konkurencieschopní a opierať sa jeden o druhého. Občas to trafil naozaj neuveriteľne,“ chválil po 1. kole svojo potomka šampión 82 turnajov na PGA Tour. „To bolo po prvý raz, čo hral Tiger na turnaji a nebol hlavnou hviezdou,“ vyhlásil trefne írsky golfista Pádraig Harrington, ktorý obsadil so 17-ročným synom Patrickom posledné 20. miesto.

 

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv