Neprehliadnite

Challenge Tour: Finálový ívent pre Čecha Liesera, získal aj kartu na European Tour

 

Český golfista Ondrej Lieser senzačne vyhral finálový turnaj Challenge Tour. Ako prvý Čech vďaka triumfu na Mallorce ovládol druhú najvyššiu európsku sériu a získal tak hraciu kartu na European Tour.

Dvadsaťdeväťročný Lieser nadviazal v Palme de Mallorca na premiérovú výhru na Challenge Tour, ktorú oslávil pred štrnástimi dňami v Cádize. Vo finále pre 45 hráčov mal po štyroch dňoch 11 rán pod par a zvíťazil o jeden úder pred trojicou súperov. Nad hlavu potom zdvihol trofej v podobe ostrova Mallorka a potom strieborný tanier za výhru v celej sérii. Jeho prvý telefonát smeroval domov manželke Michaele.

Bol som dojatý,“ priznal Lieser slzy v očiach a dodal: „Stretli sme sa pred štyrmi rokmi a môj život sa úplne zmenil. Tentoraz som takmer prestal s golfom, ale s ňou sa všetko otočilo. Nie je to len moja výhra, ale aj jej. Dodala mi silu, predovšetkým psychickú,“ povedal český profesionál.  Vo svetovom rebríčku sa Lieser znovu posunie, z 301. miesta sa katapultoval už do druje stovky. V redukovanom poradí sa tak dostane medzi šesťdesiat hráčov, ktorí k 21. júlu budúceho roku postúpia na odložené olympijské hry v Tokiu.

Finálové kolo začal Lieser výborne dvoma birdie a hneď sa dotiahol na čelo. Po bogey na päťke síce klesol, ale ďalšie birdie pridal na osmičke. Na úvod druhej deviatky zahral bogey a birdie a vo vedení sa od tej doby držal neustále. Na záverečnom päťpare rovnako ako v prvom a druhom kole skóroval a vo vedení bol v tej chvíli sám. „Paty na sedemnástke a osemnástke boli neuveriteľné. Za danej situácie a pod takým tlakom, že ani neviem, ako som ich zahral,“ vysvetlil.

Musel čakať, ako sa bude dariť Alexandrovi Knappeovi, ktorý ho ako jediný mohol dostihnúť a vynútiť si rozstrel. Nemec ale zahral len par a Lieser sa mohol radovať. V celkovom poradí sezóny figuroval Lieser pred finále na šiestom mieste a potreboval skončiť v prvej päťke, aby si zaistil kartu na European Tour. Vďaka titulu získal finančnú prémiu 62.000 eur a k výhre v sérii mu stačilo odohrať päť z desiatich turnajov, pričom dva vyhral, raz skončil štvrtý, trinásty a 44.

Meno českého golfistu sa na zozname víťazov celej Challenge Tour objaví napríklad vedľa šampióna British Open Švéda Henrika Stensona (2000) alebo Angličanov Tommyho Fleetwooda (2011) a Andrewa Johnstona (2014). Mimochodom, na Challenge Tour začínali hviezdnu kariéru aj Angličan Justin Rose či Brooks Koepka z USA.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv