Neprehliadnite

Women´s PGA Championship: Spilkovej ušla finálová účasť aj vďaka pomalej hre

 

O jedinú ranu neprešla Klára Spilková katom na turnaji kategórie major Women’s PGA Championship v americkom Newton Square. Česká golfistka sa s výsledkom sedem úderov nad par podelila o 76. pozíciu.  Na jej konečné umiestnenie mali vplyv aj dva trestné údery, ktoré dostala v druhom dejstve na pätnástej jamke za pomalou hru.

„Mieša sa vo mne teraz neskutočné množstvo pocitov a emócií,“ napísala Spilková na sociálnych sieťach deň po konci v turnaji. „Vedela som od štrnástej jamky, že nás merajú, a jasne nám to povedali. Na pätnástom gríne som mala dva dlhé paty a vedela som, že na každej rane záleží, pretože som bojovala o kat. Dala som si na tieto dva paty viac času, než som mala,“ opísala česká hráčka inkriminovaný okamžik.

O trestných ranách sa dozvedela na šestnástej jamke. „Napriek tomu som na posledných troch jamkách bojovala a mala som príležitosti na birdie,“ uviedla. Spilková vzala situáciu ako skúsenosť do ďalších turnajov. „Jediné, čo pre seba v tejto chvíli môžem urobiť, je poďakovať za ňu a ísť ďalej s vedomím, že som na tej najlepšej ceste. Nech je to akokoľvek, som sama pre seba po včerajšku víťazkou,“ napísala pražská rodáčka.

Pred rokom Spilková odstúpila z rovnakého turnaja po prvom kole kvôli zažívacím problémom. V poslednej dobe sa jej na okruhu LPGA nedarí, z posledných štyroch turnajov nepostúpila do finále ani raz. Jedenkrát odstúpila s boľavým chrbtom. Na čele Women’s PGA Championship je Kórejčanka Kim Si-jong. Víťazka desiatich íventov na LPGA Tour, ktorá usiluje o prvý triumf na majore, vedie so skóre -7 o dve rany pred Kanaďankou Brooke Hendersonovou a Annou Nordqvistovou zo Švédska.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv