Neprehliadnite

US Open: Preložený major najlepšie rozohral Thomas, DJ, Woods aj Mickelson tápali

 

Američan Justin Thomas rozohral najlepšie golfový major US Open. Tretí hráč sveta predviedol na obávanom ihrisku Winged Foot výkon päť rán pod par, svoje najlepšiu úvodnú rundu na majoru ívente.  Nedarilo sa naopak svetovému lídrovi Dustinovi Johnsonovi, ktorý je s tromi ranami nad par až 71.

Thomas zahral šesť berdíkov a jedno bogey po špatnej pozícii loptičky v bunkri. Na čele má náskok jedného úderu pred dvojicou Američanov Matthew Wolff, Patrick Reed, ktorý dal hole in one na sedmičke, a Belgičanom Thomasom Pietersom. „Odohral som jedno zo svojich najlepších kôl za poslednú dobu od týčka po gríny. Pár vecí som mohol zahrať lepšie, ale chyboval som do správnych pozícií, čo je presne to, čo na US Open potrebujete,“ vysvetlil Thomas, ktorého doterajšie maximum na US Open je deviata priečka.

Dobrý štart má za sebou aj čerstvý otec a víťaz štyroch majorov Rory McIlroy. Golfista zo Severného Írska má -3 a je na delenom piatom mieste s Angličanom Lee Westwoodom. „Prvé kolá na major turnaji bývajú nervózne, ale tentoraz som hral uvoľnenejšie,“ povedal McIlroy. Král nedávno skončenej minulej sezóny Johnson zapísal do skórkarty 73 rán a bude bojovať o kat. „Nebolo to tak špatné, len som málo drajvoval na ferveje a nepremenil dosť patov,“ nestrácal nádej najlepší hráč tohto roku na PGA.

Rovnako ako DJ zahral aj Tiger Woods a až predposledný je ďalší z Američanov Phil Mickelson. Ten síce začal kolo dvoma berdíkmi, ale potom už len chyboval a skončil deň na +9. „Čo k tomu povedať? Som sklamaný. Hral som otrasne,“ povedal Mickelson, ktorému ku skompletizovaniu kariérneho grandslamu chýba práve US Open. Tento major sa mal pôvodne hrať v polovici júna, ale kvôli celosvetovej pandémii koronavírusu ho preložili na september, ale aj tak sa koná bez prítomnosti divákov.

Výsledky US Open po 1. kole
/Mamaroneck, PAR: 70, dotácia: 12 mil. USD/
1. Thomas (USA) 65/-5, 2. Reed (USA), Wolff (USA) a Pieters (Belg.) všetci 66, 5. McIlroy (Sev. Ír.), Oosthuizen (JAR) a Westwood (Angl.) všetci 67.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv