Neprehliadnite

Stane sa Petr Dědek prvým mužom českého golfu?

 

Medzi kandidátmi vo voľbách na post nového prezidenta Českej golfovej federácii (ČGF) bude na budúci rok figurovať aj Petr Dědek. Šéf promotérskej spoločnosti Relmost, ktorá stojí za turnaji European Tour a Challenge Tour v Česku, a majiteľ stanice Golf Channel chce posunúť golf medzi najrešpektovanejšie športy u našich západných susedov.

Súčasne chce a ďalej budovať a rozširovať základňu českého golfu. „Kandidatúru som dôsledne zvažoval a som presvedčený, že mám českému golfu čo ponúknuť . Chcem nadviazať na prácu, ktorú odvádza národná federácia na čele so Zdenkom Kodejšom. Odo mňa očakávajte energiu, kontakty a skúsenosti, ktoré som v českom a svetovom golfe nazbieral,“ uviedol 65. najbohatší Čech podľa prestížneho ekonomického magazínu Forbes.

Dědek plánuje ešte viac rozvinúť veľký potenciál golfu: „Golf má jednu z najväčších členských základní zo všetkých športov, zaslúži si viac peňazí a väčšiu pozitívnu pozornosť. Mám plán, ako zvýšiť počet členov, ako získavať nových golfistov a čo je ešte dôležitejšie, motivovať kluby, aby je hlavne udržali. Koronavírusová doba ukázala, koľko ľudí objavilo golf a koľko sa ich k nemu vrátilo. To je potrebné využiť.“

„Golf musia ľudia vnímať  ako jednu z alternatív voľného času, rovnako ako sa chodí behať alebo jazdiť na bicykle. Golf má jednu obrovskú prednosť. Je to šport na celý život pre všetky generácie. Kedykoľvek sa s ním dá začať. To je pritom len zlomok atribútov, ku ktorým mám pripravené riešenia,“ dodáva Dědek ku svojej kandidatúre na šéfa ČGF.

Dědek a jeho promotérska spoločnosť Relmost má na svojom konte šesť ročníkov D+D REAL Czech Masters, ktorý je jediným turnajom z kalendára European Tour na českom území. Okrem toho organizujú celkovo pätnásť íventov Challenge Tour v Česku a na Slovensku. Tohoročné turnaje zrušil koronavírus, už v budúcom roku sa  ale vráti v čele so siedmym ročníkom Czech Masters, ktorý je naplánovaný na 19. až 22. augusta 2021.

„Z pohľadu športového golfu som za osem rokov načerpal bohaté skúsenosti, získal kontakty, ktoré by sa bez pravidelnej organizácie turnajov European Tour a Challenge Tour nepodarilo zhromaždiť. V Česku je najväčšia koncentrácia veľkých svetových turnajov v strednej a západnej Európe, pokiaľ do toho nepočítame Britské ostrovy. Sú to turnaje mužské aj ženské na všetkých úrovniach. Nad tým krúti hlavou v Nemecku, Rakúsku alebo Španielsku,“ upozorňuje Dědek.

Z tejto skutočnosti musí podľa neho český golf jednoznačne ťažiť: „Je to pre český športový golf veľmi pozitívny a výhoda, ktorú musia domáci hráči a hráčky zúžitkovať. To budem naďalej podporovať. Na podrobné analýzy tém  je do marcových volieb času dosť. Chcem sa počas jesene a zimy stretávať s prezidentmi klubov a osobne to prebrať.“

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv