Neprehliadnite

Johnson sa stal Golfistom roka na PGA Tour, už po druhý raz v kariére

 

Zámorského borca Dustina Johnsona vyhlásili po druhý raz v kariére za najlepšieho Golfistu roka na PGA Tour. Tridsaťšesťročný Američan tento rok ovládol celkové poradie FedEx Cupu, vyhral tri turnaje a vrátil sa do čela svetového rebríčka.

DJ vynechal začiatok kalendárneho roku po operácii kolena a potom rovnako ako všetci ostatní nehral kvôli koronavírusovej pandémii. Záver netypickej sezóny mu ale vyšiel skvele, na posledných štyroch turnajoch vybojoval dve víťazstva a dve druhé miesta.

Vďaka triumfom v Nortone a na finále sezóny v Atlante ovládol Johnson po prvý raz hodnotenie FedEx Cupu a získal šek na 15 miliónov amerických dolárov. Predtým v júni získal rodák z Columbie titul v Cromwelle.

Anketu, v ktorej hlasujú členovia PGA Tour s minimálne desiatimi štartmi v sezóne, vyhral Johnson po druhý raz. Premiérovo sa mu to podarilo v roku 2016. Presné výsledky vedenie elitnej série nezverejnilo, viem len to, že za víťazom skončili Collin Morikawa, Jon Rahm, Webb Simpson a Justin Thomas.

Svetový golfový rebríček (k 14. septembru 2020)
1.  D. Johnson (USA) 10,16, 2. Rahm (Šp.) 9,85, 3. Thomas (USA) 8,68, 4. McIlroy (Sev. Ír.) 7,91, 5. Morikawa (USA) 7,68, 6. Simpson (USA) 7,11, 7. Schauffele (USA) 6,42, 8. Koepka (USA) 6,09, 9. DeChambeau 5,88, 10. Reed (USA) 5,79

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv