Neprehliadnite

Deväťročný Brit pomáha golfom v boji s rakovinou

 

Chlapec vo veku deväť rokov bude hrať dva dni golf, aby tak pomohol v boji proti rakovine vo Veľkej Británii. Na ostrovoch práve prebieha Veľká golfová výzva – „The Great Golf Challenge.“

Do spomínaného projektu, ktorého cieľom je vyzbierať čo najväčšiu sumu financií na boj s rakovinou, sa zapojil aj spomínaný školák Jensen Basketter. Britský mladík začal s  golfom ešte len pred rokom, ale úplne mu prepadol. A práve preto sa zapojil do výzvy, počas ktorej majú golfisti odohrať v priebehu 48 hodín 72 jamiek, teda štyri golfové kolá.

Jensen odohrál svoje rundy v Renfrew Golf Clube, keď bude mať v škole voľno. Jedná sa pritom len o jeho iniciatívu, všetko si vymyslel sám. Pomáhajú mu ale samozrejme rodičia. „Pôvodne som si myslela, že ta výzva bude na Jensena príliš veľká. Ale on je veľmi súťaživý a odhodlaný to dokázať,“ povedala jeho matka Fiona Basketterová.

„Naša rodina našťastie rakovinou priamo zasiahnutá nebola, ale máme množstvo blízkych priateľov, ktorých už rakovina postihla,“ dodala pani Basketterová, ktorá je nadšená z reakcií na internete. Na ňom se už vďaka Jensenovi vybralo viac ako  800 libier (880 eur) z cieľovej čiastky, ktorou je 1000 libier (1100 eur). Celkovo už sa vďaka The Great Golf Challenge vybralo na výskum boja s rakovinou viac ako 200.000 libier (219.985 eur).

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv