Neprehliadnite

ANA Inspiration: Sporný major titul

 

Záver ženského major turnaja ANA Inspiration priniesol pomerne pomerne kontroverzné situácie spojené s grínom na osemnástej jamke. Mobilná stena, ktorú organizátori postavili, aby splnili zmluvné podmienky so sponzormi, totiž mala evidentný vplyv na konečné výsledky.

Na turnaji v Kalifornii sa kvôli pandémii koronavírusu hralo bez divákov. Organizátori ale na konci záverečného päťparu na ihrisku Rancho Mirage namiesto obvyklej tribúny vztýčili zo spomínaných reklamných dôvodov aspoň umelo vybudovanú stenu. Pôvodne ostrovný grín sa tak dal zo strany, odkiaľ hráčky prichádzali, ľahšie dobývať.

Hráčky, ktorých údery reklamná konštrukcia zastavila, mohli potom následne beztrestne dropovať. Podľa viacerých golfových odborníkov to nebolo rozhodne férové. Navyše, spomínaný „trik“ využila aj neskoršia víťazka – Kórejčanka Mirim Lee. Práve ona po takom uvedenom drope trafila vo finálovom kole eagle, a na poslednú chvíľu si tak vybojovala účasť v trojčlennom playoff, v ktorom potom neskôr získala turnaj pre seba.

Kedík ázijskej víťazky priznal, že keby na ostrovčeku stena nestála, Lee by najskôr major turnaj neovládla. „Premýšľali sme, čím hrať druhú ranu, ale z tejto vzdialenosti by sme proste nemali palicu, ktorou by dohrala tak ďaleko, a loptička sa na gríne zastavila. Takto sme jednoducho použili päťku drevo a vsadili na drop,“ prezradil nosič palíc čerstvej major šampiónky.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv