Neprehliadnite

Valčík relaxu a dokonalých služieb

 

Mariánske Lázne sú najmladšími západočeskými kúpeľmi. Ležia v čarokrásnom údolí, v juhovýchodných výbežkoch Slavkovského lesa.
Text: Ivan Mičko Foto: archív

Historické dokumenty hovoria, že už na konci 18. storočia liečivé účinky tunajších prameňov využívali napríklad kláštorní lekári z Teplej, najmä Jan Josef Nehr. Práve on postavil v čarovnom údolí prvý liečebný dom a liečil prvých pacientov. Vraj na jeho popud kúpil opát z rádu Premonštrátov z kláštora v Teplej gróf Trautmannsdorf tunajšie lesy, aby sa tu mohli postaviť kúpele. Druhým zakladateľom Mariánskych Lázní bol opát Reitenberger, ktorý nielen postavil niekoľko kúpeľných domov, upravil cesty a skultivoval okolie, ale aj starostlivo dohliadal na to, čo a kde sa postaví.

A napokon tretím mužom pri vzniku kúpeľov bol vynikajúci a svetaznalý záhradník Václav Skalník. V roku 1808 sa toto kúpeľné miesto začalo volať Mariánske Lázne, údajne podľa mariánskeho obrázku, ktorý sa našiel nad jedným z prameňov. Ako sa píše v pamätnici Marienbad – 200 rokov kúpeľníctva, v roku 1828 tu stálo 51 domov, hostia mali k dispozícii 648 izieb, 73 kuchýň a 178 stojísk pre kone. Ďalší rozvoj zaznamenali kúpele po roku 1872, keď do mesta prišla železnica. Na konci 19. storočia, v období starostovania Augusta Herziga, vyrástli v meste hodnotné architektonické diela.

Hotel Grand MedSpa Marienbad

Patrí do rakúskeho reťazca hotelov a rezidencií Falkensteiner. Hostia aj v známych západočeských kúpeľoch nájdu srdečnú pohostinnosť spojenú s malebnou prírodou a krásou ušľachtilých stavieb, ktorou je táto rakúska spoločnosť známa. Grand MedSpa Marienbad je rozsiahly štvorhviezdičkový komplex budov. Očarí nielen skvelým balneocentrom Medical Spa a vynikajúcou kuchyňou, ale aj unikátnym klavírom Bosendorfer, na ktorom hral v hoteli slávny kráľ valčíkov Johan Straus. Hotel ponúka výber až piatich kategórií dvojlôžkových izieb a suít. Hostia tu nájdu všetko, čo v luxusných hotelov očakávajú, vrátane minibaru, satelitnej televízie, wi-fi, samoovládateľné kúrenie. Pohodlie tunajšieho ubytovania dokresľuje aj unikátna ponuka „vankúšového menu“.

Reštaurácia Johan Straus

Dokáže hostí hýčkať vytríbenou českou i medzinárodnou kuchyňou. Samozrejmosťou je možnosť plnej penzie, ktorú doplní bohatý šalátový bufet. Vrcholom kulinárskych pôžitkov je však šesťchodová sobotňajšia večera. Na požiadanie môžu tunajší výborní kuchári pripraviť pre hostí aj jedlá pre diabetikov či celiatikov a vegetariánov.  Vynikajúcu kávu a najrôznejšie drinky si môžu hostia vychutnať v útulnom loby bare hotela, zariadenom v anglickom štýle. Práve v tomto krásnom prostredí poriada hotel pre svojich hostí dva až trikrát do týždňa kultúrne programy so živou hudbou rôznych žánrov.

Medical Spa

elegantné ubytovanie dopĺňa neodolateľné Medical Spa, ktoré sa rozprestiera na ploche 2 500 m². Vyhrievané bazény môžu hostia využívať nielen vo vnútri, ale aj vonku. Kto si chce v Mariánkach pripodobniť more, môže vyskúšať bazén so slanou vodou. Samostatnú časť kúpeľov tvoria bazény, ktoré sú určené na liečebné procedúry. Široký je aj svet sáun s fínskou, infračervenou a biosaunou. Súčasťou Medical Spa je aj vynikajúco vybavené Lekárske centrum.

V jeho rozsiahlej ponuke liečebných a zdravotných procedúr nájdeme popri fyzioterapii, masážach, liečby uhličitým suchým plynom, elektroliečby, liečby kyslíkom aj mnoho ďalších kúr a procedúr. Prednosťou hotela je nielen dokonalá odborná starostlivosť, ale aj vlastný hotelový liečebný prameň Alexandra. V Medical Spa čaká na hostí nielen možnosť zacvičiť si v kardiofitnes, ale i kaderníctvo a kozmetický salón.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv