Neprehliadnite

PGA Championship: DJ pred finále vedie, situáciu už dobre pozná

 

09Americký golfista Dustin Johnson pôjde z prvého miesta do finálového kola úvodného majoru sezóny PGA Championship. Bývalá svetová jednotka má v San Franciscu po troch dňoch skóre deväť úderov pod par.

DJ bude útočiť na druhý titul z majoru v kariére. Víťaz US Open z roku 2016 má na ihrisku TPC Harding Park náskok jednej rany pred dvojicou krajanov Scottie Schefflerom a Cameronom Champom. O jeden úder späť je ďalšia trojica vrátane Brooksa Koepku, ktorý môže získať rekordný tretí titul na PGA Championship v rade za sebou.

„Bude dôležité triafať ferveje, pretože je tu nadmieru obtiažne hrť presne do grínu z rafu,“ vysvetlil Johnson, ktorého manželka je dcérou legendárneho hokejistu Wayne Gretzkého. Wanamakerovu trofej už mal na dosah v roku 2010, ale kvôli dodatočným dvom trestným ranám za nedovolené založenie palice v pieskovej prekážke vtedy o víťazstvo prišiel.

Držiteľ 21 titulov na PGA Tour verí, že mu k výhre môžu pomôcť skúsenosti: „Je jedno, ako budú hrať ostatní, ja musím mať pod kontrolou sám seba a hrať svoju hru. Mám to na dosah, čo pre mňa nie je nič nové.“ Na skúsenostiach stavia aj dvojnásobný šampión Koepka, ktorý mal v 3. kole problémy, zahral ku konci tri bogey za sebou, ale udržal sa v hre. „Cítim sa dobre, čelo poradia nie je ďaleko. Už som niečo vyhral a moc takých nás tam nie je.“

Koepka mal na mysli, že z hráčov, ktorí majú po troch dejstvách rovnaký výsledok ako on alebo lepší, vyhral major už len Johnson. Na druhú stranu mu ale na chrbát dýcha ostrieľaný Angličan Justina Rose alebo Austrálčan Jasona Day. Nebezpečný bude aj v dobre forme hrajúci Američan Bryson DeChambeau.

Po druhom kole vedúci Číňan Haotong Li sa držal na čele do dvanástej jamky tretieho kola, na ktorej urobil double bogey. Potom pridal ďalšie dve bogey a prepadol sa na delené 13. miesto so stratou štyroch úderov na Johnsona. Z hry o titul je Tiger Woods. Pätnásťnásobný víťaz turnajov major zahral druhý deň za sebou nad par, celkovo má skóre +2 a figuruje až na delenom 59. mieste.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv