Neprehliadnite

Ryder Cup sa bude hrať až na budúci rok

 

Kompetentní za zeleným stolom rozhodli, že prestížny Ryder Cup sa kvôli pandémii koronavírusu uskutoční až na budúci rok. Duel medzi Európu a USA sa mal pôvodne konať na ihrisku Whistling Straits vo Wisconsine koncom septembra. V roku 2021 sa bude hrať od 24. do 26. septembra.

Za posledné dve dekády odložili Ryder Cup len po druhý raz. Po prvýkrát sa presunul z tradičných nepárnych rokoch na párne v roku 2001 po teroristických útokoch v New York City z 11. septembra. Podľa organizátorov nie je možné zaručiť, že by sa na turnaji vo Wisconsine mohli zúčastniť diváci.

„Fanúšikovia, ktorí podporujú americký aj európsky tím, sú tým, čo robí z Ryder Cupu tak jedinečnou a podmanivou akciou. Hrať bez nich nebola reálna možnosť,“ uviedol výkonný riaditeľ americkej PGA Seth Waugh. Rovnaký osud postihol rovnako aj najbližší ročník Prezidentského poháru, v ktorom sa golfisti z USA stretávajú s Medzinárodným výberom bez Európanov.

Turnaj uvoľnil v kalendári miesto Ryder Cupu a v Quail Hollow v Severnej Karolíne sa odohrá až v septembri 2022. O rok sa potom posunie aj ďalší Ryder Cup, ktorý mal za dva roky hostiť Rím. Pre odloženie tohtoročného Ryder Cupu sa už skôr vyslovili niektorí elitní golfisti. Angličan Paul Casey to vysvetlil nabitou termínovou listinou, prvému mužovi svetového rebríčka Rorymu McIlroyovi sa zase nepáčila myšlienka na odohrať prestížny duel bez hlučných fanúšikov.

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv