Neprehliadnite

Charles Schwab Challenge: S výnimkou Woodsa sa v Texase zišla svetová špička

 

Po trojmesačnej koronavírusovej pauze sa opäť rozbehne golfová PGA Tour. Na texaskom turnaji Charles Schwab Challenge budú chýbať Tiger Woods a fanúšikovia, ale inak sa vo Fort Worthe zišla svetová špička.

Svetový golf sa naposledy hral v polovici marca, keď sa kvôli šíreniu choroby Covid-19 nedohral Players Championship. Teraz sa sezóna znovu rozbieha a na štartovnej listine je aj kvinteto najlepších hráčov súčasnosti – Rory McIlroy, Jon Rahm, Brooks Koepka, Justin Thomas i Dustin Johnson. „Je skvelé, že zase hráme. Už mi chýbal všetok ten turnajový cvrkot. Budem hrať čo najviac akcií, aby som mal šancu vyhrávať a udržať sa na čele rebríčka,“ uviedol Severný Ír McIlroy.

Hrať sa bude rovnako ako napríklad národné futbalové súťaže v Európe – bez fanúšikov. „Atmosféra bude iná, ale za posledné tri mesiace je všetko inak, než bývalo,“ povedal Thomas. Na hráčov čakajú prísne bezpečnostné a hygienické opatrenia. Meranie teploty bude rovnako dôležité ako zapisovanie výsledkov. Keďže je turnaj ostro sledovaný, televízia nasadí prostriedky a techniku, ako keby sa hral major. Niektorí z golfistov súhlasili a pripnú si na telo aj mikrofón.

Okrem iného by sa mal dodržovať odstup necelých dvoch metrov, golfovo rečou povedané na vzdialenosť dvoch palíc. „Možno v tom budeme občas chybovať, pretože máme zažité iné správanie. Napríklad si tleskneme rukami, takže nás ospravedlňte,“ žiadal Španiel Rahm. Počas všetkých štyroch kôl budú hráči o 8:46 h držať minútu ticha na podporu boja proti rasizmu a sociálnym nerovnostiam.

PGA Tour tak rozhodla v reakcii na násilnú smrť černocha George Floyda pri neadekvátnom policajnom zákroku. PGA Tour by potom mala pokračovať každý týždeň. Zo začiatku je v pláne, že hráčov budú z turnaja na turnaj dopravovať chartrové lietadlá, ubytovaní budú vždy spoločne s kedíkmi a rozhodcami v jednom či dvoch hoteloch. Fanúšikovia budú môcť elitných golfistov po prvý raz sledovať priamo na ihrisku na Memoriali v Dubline od 13. júla.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv