Neprehliadnite

Český golf zvažuje spoločnú súťaž profesionálov a amatérov

 

Vedenie Českej golfovej federácie sa nechalo inšpirovať fínskou cestou a zvažuje zriadenie spoločnej súťaže pre profesionálov a amatérov. Hráči oboch štatútov sa zvyčajne stretávajú na turnajoch s označením Open, ale dlhodobá spoločná súťaž nebýva zvykom.

Českí golfisti tak zrejme budú pokračovať v severskej stope a snahe dotiahnuť sa na špičku. Šéftrénerom reprezentácie je štyri roky Švéd Staffan Johansson, ktorý po sezóne skončí, a aj na jeho doporučenie ČGF plánuje fínsku alternatívu. „Spoločné akcie amatérov a profesionálov ukazujú, že sú dôležité pre zlepšovaní športovej úrovne hráčov,“ uviedol na stretnuté s médiami Luboš Klikar, ktorý od 1. júla prechádza z pozície športového na technického riaditeľa.

Česi čerpajú skúsenosti od Fínov, ktorí spoločnú séria už roky organizujú. „Dokážeme si predstaviť obdobný model so šiestimi až ôsmimi turnajmi za rok,“ prezradil. Profesionáli by za výhru inkasovali 3000 eur. „A odmeny za umiestnenie amatérov získa federácia, ktorá ich používa na ďalší vývoj hráča,“ dodal Klikar. Súťaž by sa mala spustiť najneskôr za dva roky v súlade s novým amatérskym štatútom, ktorý má fungovať od 1. januára 2022. Boli by to trojdenné akcie, pričom amatérom by sa body započítavali do svetového rebríčka (WAGR).

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv