Neprehliadnite

OH 2021: Ročný odklad golfového turnaja si vyžiadal úpravu kvalifikácie

 

V súvislosti so zmenou termínu olympijských hier 2020 v Tokiu, ktoré sa pre koronavírus Covid-19 presunuli na budúci rok, upravili Medzinárodná golfová federácia (IGF) a Medzinárodný olympijský výbor (MOV) kvalifikačný systém pre olympijský turnaj mužov a žien v golfe.

 S ohľadom na jednoročné omeškanie budú teraz športovci zhromažďovať body do olympijského rebríčka (OGR) v období končiacom 21. júna 2021 pre mužov a 28. júna 2021 pre ženy. Štartovné pole na olympijských turnajoch mužov aj žien sa bude skladať zo 60 hráčov, pričom Japonsko má v oboch kategóriách jednu miestenku istú. Olympijský rebríček vychádza z oficiálneho svetového golfového rebríčka (OWGR) pre mužov a z oficiálneho svetového golfového rebríčka pre ženy (WWGR). Vedenie OWGR a WWGR určilo, že poradie bude pozastavené kvôli pandémii koronavírusu. V pravý čas bude vydané oznámenie o obnovení príslušných poradí.

Oznámenie IGF o revízii vychádzalo z rozhodnutí MOV odložiť olympijské hry a následneho zverejnenia revidovaných zásad pre olympijskú kvalifikáciu dňa 2. apríla 2020, ktoré zahŕňali uvoľnenie maximálneho dvojročného obdobia a zmeny uzávierok pre kvalifikáciu. IGF revidovala dáta v rámci súčasného kvalifikačného systému, aby odrážal tieto nové dáta a predložil revidovanú verziu MOV na schválenie. „Po obdržaní potvrdenia MOV o termínoch konania olympijských hier v Tokiu 2020 a zásadách kvalifikácie, bolo najspravodlivejším spôsobom určenia kvalifikovaných športovcov zladenie predchádzajúceho kvalifikačného systému s týmito novými dátami,“ uviedol Antony Scanlon, výkonný riaditeľ IGF. „Sme potešení, že MOV tieto zmeny rýchle schválil, aby bola táto dôležitá oblasť zrozumiteľná.“

Olympijský rebríček je tvorený nasledovne. Každý turnaj obdrží hodnotenie sily štartového poľa s určením, koľko bodov bude udelených najlepšie umiestneným hráčom. Body budú prideľované na základe konečného umiestnenia hráča v každej súťaži. Výkony na akciách so silnejším polom získava viac bodov, v súlade s tabuľkou rozdelenia bodov schválenou IGF. Pri revízii sú body hráčov zhromaždené vo viacročnom priebežnom období spolu s bodmi získanými v poslednom trinásť týždennom období vážené na 100 % svojej pôvodnej hodnoty. Po úvodných trinástich týždňoch je hodnota bodov znižovaná o 1,1 percenta pre každý z následných 91 týždňov, počas ktorých nebolo počítanie zastavené, až do úplného vypadnutia zo záznamu hráča.

Každý hráč bude potom zaradený podľa svojho priemerného počtu bodov, ktorý je určený vydelením celkového počtu získaných bodov a počtom turnajov, odohraných počas tohto obdobia. Pre ženský rebríček existuje minimálny deliteľ 35 udalostí, zatiaľ čo pre mužov je minimálny deliteľ 40 udalostí a maximálny deliteľ 52 udalostí.
V prípade delenia ktorejkoľvek zo 60  pozícií postupuje hráč podľa nasledujúcich kritérií:
– Celkový počet bodov svetového rebríčka za posledné 52-týždenné obdobie, ktoré končí olympijským rebríčkom v pondelok 21. júna 2021 pre mužov a v pondelok 28. júna 2021 pre ženy.
– Celkový počet bodov svetového rebríčka získaných v poslednom 13-týždennom období, ktoré končí olympijským rebríčkom v pondelok 21. júna 2021 pre mužov a v pondelok 28. júna 2021 pre ženy.

Prvých 15 hráčov na konci kvalifikačného obdobia bude mať nárok na účasť na olympiáde s limitom štyroch hráčov z jednej krajiny. Okrem Top 15 budú spôsobilí hráči na základe svetového rebríčka, s maximom dvoch spôsobilých hráčov z každej krajiny, ktorá už nemá dva alebo viac hráčov medzi Top 15. Hostiteľská krajina má zaručené miesto, rovnako ako každý z piatich kontinentálnych regiónov.

Kompletné znenie kvalifikačného systému v PDF súbore nájdete tu:

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv