Neprehliadnite

LPGA Tour: Zrušená kvalifikácia, dobrá správa pre Spilkovú

 

Vedenie elitnej ženskej golfovej LPGA Tour rozhodlo, že sa kvôli následkom pandémie koronavírusu nebude tento rok hrať kvalifikácia o účasť na okruhu. V budúcej sezóne by sa tak mala na tour predstaviť drvivá väčšina golfistiek vrátane českej profesionálky Kláry Spilkovej, ktoré malo na tento rok hraciu kartu.

Komisionár LPGA Mike Whan uviedol, že zachovanie štartovného poľa je vzhľadom k priebehu aktuálnej okyptenej sezóny otázkou férovosti. „Chceli sme zaistiť, že aj keď Covid-19 ovplyvní tento rok všetkých, nemal by ovplyvniť vašu kariéru. A nie je spravodlivé, aby ste si museli znovu vybojovávať miesto na tour, keď ste v podstate nemali ani možnosť hrať o jeho udržanie priamo na túre,“ reagoval prvý muž elitnej ženskej série.

Najprestížnejšiu ženská súťaž LPGA Tour prerušili na konci februára po Australian Open a mala by sa po päťmesačnej pauze rozbehnúť 23. júla v meste Sylvania v Ohiu. Rovnako ako v ďalších celoročných športoch bolo kvôli pandémii mnoho turnajov preložených na druhú polovicu roku, niektoré pre tento rok zrušili bez adekvátnej náhrady.

Olympijská golfistka a rodáčka z Prahy Spilková zahájila svoju druhú plnohodnotnú sezónu na LPGA Tour v závere januára na turnaji v Boca Raton, kde skončila ôsma a zaznamenala svoj najlepší výsledok na okruhu. Účasť na tour si v minulých dvoch rokoch vždy vybojovala v kvalifikácii, do budúcej sezóny tak pôjde po prvý raz automaticky.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv