Neprehliadnite

Ani Koepka nechce Ryder Cup bez divákov

 

Golfová sezóna je už okyptená vďaka koronavírusu Covid-19 viac ako dosť, avšak fanúšikovia ešte stále dúfajú, že Ryder Cup 2020 bude. V americkom Whistling Straits sa má hrať od 25. do 27. septembra, avšak podľa viacerých hráčov vrátane Brooksa Koepku to bez divákov postráda zmysel.

Už teraz je jasné, že bez fanúšikov sa odohrajú minimálne úvodné štyri turnaje na PGA Tour, ktorá sa reštartuje v polovici júna. Aká bude situácia ohľadne celosvetovej pandémie koronavírusu Covid-19 koncom septembra je vo hviezdach. Je však jasné, že ohľadne jednej z najväčších športových akcií roka, na ktorú sa chystajú tisíce fanúšikov nielen z Európy, bude obtiažne vyhovieť všetkým nariadeniam a opatreniam.

Napokon, aj samotné bezpečnostné opatrenia, nie sú vo všetkých krajinách rovnaké. „Osobne by som bez fanúšikov hrať nechcel. Nevidím v tom žiadny zmysel,“ reagoval Koepka pre zámorské médiá. Medzi hráčmi je pritom podobný postoj väčšinový, obdobne sa nedávno vyjadril aj líder svetového rebríčka Rory McIlroy. „Pokiaľ by došlo na to, že sa mám rozhodnúť medzi zrušením Ryder Cupu a Ryder Cupom bez divákov, hlasoval by som pre odloženie o rok,“ dodal štvornásobný major šampión z USA.

Zámorskí organizátori však robia všetko preto, aby sa prestížny súboj tímov USA a Európy odohral za každú cenu. V hre sú obrovské finančné prostriedky a posunutie o rok by bolo zrejme veľmi bolestivé. Paradoxne, minulý týždeň kapitán Európy Pádraig Harrington oznámil, že jeho druhým asistentom bude Luke Donald. Pohyb nastal aj v realizačnom tíme amerického kapitána Steve Strickera, ktorý si vybral za pomocníkov Davisa Lovea III a Zacha Johnsona, ktorí tak doplnili už skôr prezentovaného Jima Furyka.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv