Neprehliadnite

Ryder Cup: Bez divákov to nemá zmysel, tvrdí McIlroy

 

Prvý golfista sveta Rory McIlroy by najradšej preložil Ryder Cup na budúci rok. Severoírskemu hráčovi sa totiž nepáči myšlienka na odohranie duelu medzi európskym a americkým výberom bez emotívnych fanúšikov.

Na ihrisku Whistling Straits v americkom Wisconsine sa má hrať až koncom septembra, ale kvôli pandémii koronavírusu sa uvažuje o rôznych variantách „Ryder Cup bez fanúšikov by nebol Ryder Cup,“ povedal McIlroy v rozhovore na sociálnych sieťach. „Súťaž by prišla o unikátnu atmosféru, o neobyčajný náboj. Pokiaľ by sa malo hrať bez divákov, tak by som to radšej o rok posunul,“ uviedol.

Ryder Cup sa má hrať od 25. do 27. septembra. Sezóna je aktuálne prerušená do konca mája, ale nie je isté, že v júni aj začne. Ovplyvnená tak môže byť aj kvalifikácia hráčov do jednotlivých tímov, do ktorých sa nominujú na základe tohtoročných výsledkov. Napríklad európsky kapitán Pádraig Harrington už predtým poznamenal, že pokojne vyberie aj všetkých 12 hráčov pre Ryder Cup on sám.

Práve jeho výber bude obhajovať výhru z roku 2018, ktorú riadil historickým ziskom 5 bodov Talian Francesco Molinari. Prestížny Ryder Cup sa hrával od založenia v roku 1927 vždy každý druhý rok v nepárnych rokoch. Po teroristických útokoch v USA 11. septembra roku 2001 ale bol o dvanásť mesiacov odložený a od tej doby sa koná v párnych rokoch.

-jj- 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv