Neprehliadnite

Covid-19: Škótske riešenie, v kolíske golfu zrušil kompletnú sezónu

 

S celosvetovou pandémiou koronavírusu Covid-19 musia bojovať aj v Škótsku. V kolíske golfu sa však rozhodli pre radikálne riešenie, keď sa organizácia Scottish Golf rozhodla zrušiť všetky svoje tohtoročné akcie a íventy!

Vo väčšine golfových krajín sa snažia eliminovať zlo a z ťažkým srdcom prichádzajú postupne o každý ďalší turnaj.  Scottish Golf je riadiacim golfovým orgánom škótskeho amatérskeho golfu a súčasne členom European Golf Association (EGA). Má na starosti celkovo vrcholný amatérsky golf v tejto ostrovnej krajine. Ten ale v roku 2020 nebude vôbec žiadny. Tento týždeň vydala asociácia Scottish Golf obsiahle vyjadrenie, v ktorom informuje o zrušení celej sezóny a uvádza tiež dôvody.

Tým hlavným je zameranie sa na pomoc klubom a rezortom v tejto náročnej dobe. „Museli sme prijať rozhodnutie o zrušení všetkých našich akcií a výkonných programov pro zvyšok sezóny 2020. Je tu dôležitá práca, keď budeme pokračovať v zaistení pozitívnej pozície pre naše kluby a ich ihriská, až budú môcť otvoriť,“ píše Eleanor Cannonová, šéfka škótskeho golfu, v oficiálnom vyhlásení.

 

Golf v Škótsku nie je v posledných rokoch skutočne v príliš dobrej kondícii, keď sa prakticky neustále objavujú správy a uzatváraní ďalších ihrísk. Aktuálna situácia potom krízu najskôr ešte prehĺbia. Aj preto sa chce Scottish Golf podľa všetkého sústrediť plne na jej prekonanie a nevynakladať svoje sily a predovšetkým financie na organizáciu vrcholových amatérskych turnajov a programov.

„Uvedomujem si, že pre všetky riadiace komisie, zamestnancov a členov v každom z našich 575 klubov sa jedná o čas neistoty a stresu. Manažérske tímy musia prijímať náročné rozhodnutia, aby kluby mohli otvoriť svoje brány v čo najlepšej pozícii. Kluby teraz potrebujú svojich členov viac než kedy inokedy, aby im finančne pomohli prekonať uzatvorenie na už tak náročnom, trhu, aby sme sa  všetci mohli vrátiť do svojich klubov,“ odkázala Cannonová vo svojom emotívnom štvrtkovom vyjadrení.

 

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv