Neprehliadnite

Covid-19: Golfisti pomáhajú finančne v čase koronavírusu

 

Prakticky celý svet momentálne bojuje s pandémiou koronavírusu Covid-19, čo stojí množstvo peňazí a navyše sa svetová ekonomika rúti do neočakávanej recesie. Niektorí golfisti sa preto rozhodli finančne pomôcť.

 

Medzi najštedrejších darcov patrí Sergio García a Martin Kaymer. García ako Španiel cíti dopad pandémie skutočne zblízka. Španielsko už sa totiž posunulo na druhé miesto v tabuľke s celkovým počtom prípadov nákazy, keď k dnešnému dňu bolo v krajine na Pyrenejskom poloostrove zaznamenaných 126.168 prípadov, keď v spojení s koronavírusom zomrelo už skoro 12.000 ľudí.

Španielske zdravotníctvo je tak pod obrovským tlakom a celkovo sa odhaduje, že kríza vyvolaná pandémiou zasiahla do životov skoro 1,5 milióna Španielov. García tak nelenil a pripojil sa k aktivite ďalších popredných španielskych športovcov, keď na pomoc v boji s koronavírusom poslal španielskej pobočke Červeného kríža 240.000 eur.

Skoro sto tisíc nakazených už hlási tiež Nemecko, kde sa snaží priložiť eurá k dielu aj Martin Kaymer. Ten sa snaží zbierať finančné prostriedky pomocou svojej nadácie Slnečnica, keď sám prispel úvodnou čiastkou 50.000 eur. Celý výťažok potom nezamieri na potrebné účty len v Nemecku, ale tiež v Taliansku a Juhoafrickej republike, teda dohromady v troch krajinách, ku  ktorým má dvojnásobný major šampión srdečný vzťah.

 

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv