Neprehliadnite

Covid-19: British Open sa v tejto sezóne pre koronavírus neuskutoční

 

Golfové British Open sa tento rok pre pandémiu koronavírusu neuskutoční. Oznámili to organizátori najstaršieho golfového turnaja na svete.

Pôvodne mal 149. ročník hostiť od 16. do 19. júla Royal St. George Golf Club v Sandwichi, ale teraz je zrušený po prvý raz od II. svetovej vojny. Na ihrisku v Kente sa odohrá až na budúci rok. Po odložení dvoch úvodných majorov sezóny sa v plánovanom termíne neuskutoční ani US Open. Namiesto júna sa bude vo Winged Foot hrať 17. až 20. septembra. Nové termíny získali tiež pôvodne aprílové US Masters (od 12. do 15. novembra) a májový US PGA Championship (6. až 9. augusta).

Našou absolútnou prioritou je postarať sa o bezpečnosť a zdravie fanúšikov, hráčov, funkcionárov, dobrovoľníkov a spolupracovníkov,“ uviedol výkonný riaditeľ Royal and Ancient Golf Clubu Martin Slumbers. „Preverili sme každú možnosť, ako The Open tent rok odohrať, ale nie je to možné,“ dodal Slumbers. Na rozdiel od predchádzajúcich majorov US Masters a US PGA Championship nebolo British Open odložené, ale rovno zrušené.

Magazín Golf Diegest už minulý týždeň uviedol, že organizátori sú na podobnú možnosť pripravení a majú uzatvorenú poistku. Britský športový kalendár tak prišiel o ďalšiu tradičnú udalosť. Minulý týždeň bez náhrady zrušili aj tenisový Wimbledon, ktorý sa rovnako naposledy nehral počas II. svetovej vojny. Golfová US PGA Tour prerušila sezónu zatiaľ do 10. mája.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv